Otsi

Lõhe-sinihallitusjuustupirukas

RETSEPT
PÕHI
125 g 
või
3 dl 
nisujahu
1 tk 
muna
 
sool
TÄIDIS
125 g 
või
3 dl 
nisujahu
1 tk 
muna
 
sool
170 g 
külmsuitsulõhe
100 g 
sinihallitusjuust
4 tk 
muna
2 dl 
vahukoor
Allikas: 100 rooga
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Sinihallitusjuust ja suitsulõhe on võrratu kooslus, mis ei jäta kedagi külmaks.
Taina valmistamiseks sega köögikombainis toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata tainaga 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred. Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde sinihallitusjuust. Lisa munad ning vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala põhjale. Küpseta praeahjus 175°C juures, kuni pirukas on kuldkollane (umbes 25 minutit). Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
Palun oota