Otsi

Seenetäidisega ahjuforell

RETSEPT
1.5 kg 
Forell või lõhe
 
Sool
 
Sidrunipipar
TÄIDIS
1.5 kg 
Forell või lõhe
 
Sool
 
Sidrunipipar
1 sl 
Õli
2 -3 dl 
Šampinjonid või kukeseened
0.5 tk 
Porrulauk
200 g 
maitsestamata toorjuust
2 tl 
Basiilik (kuivatatud)
0.5 tl 
Ürdisool
Allikas: 100 rooga
Valmistusaeg: VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 1 TUND KÜLMAS + 1 TUND AHJUS
Kogus: 1 portsjonit
Seene-toorjuustutäidisega ahjukala sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Samal ajal, kui kala ahjus küpseb, jõuad valmis teha meelepärased lisandid.
Hõõru kala seest ja väljast soola ning sidrunipipraga, lase vähemalt 1 tund külmkapis seista. Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta õlis. Lisa viilutatud seened ja toorjuust. Maitsesta basiiliku ja ürdisoolaga, kuumuta veel kord läbi. Aseta forell küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida seene-juustuseguga. Kinnita kala hambatikkudega või säti kõhu ette foolium, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180° juures 1 tund.
Palun oota