Otsi
Köök
 
 
 

Praetud koha sinepikastmes

RETSEPT
700 g 
kohafilee
1 tl 
Sool
0.5 tl 
Sidrunipipar
2 sl 
Või
KASTE
700 g 
kohafilee
1 tl 
Sool
0.5 tl 
Sidrunipipar
2 sl 
Või
1 sl 
õli
1 tk 
Sibul
2 sl 
mahedamaitseline sinep
2 dl 
10% rõõsk koor
1 dl (hakitud) 
Basiilik (värske)
0.5 tl 
Sool
KÜÜSLAUGUKARTULID
700 g 
kohafilee
1 tl 
Sool
0.5 tl 
Sidrunipipar
2 sl 
Või
1 sl 
õli
1 tk 
Sibul
2 sl 
mahedamaitseline sinep
2 dl 
10% rõõsk koor
1 dl (hakitud) 
Basiilik (värske)
0.5 tl 
Sool
8 tk 
suur kartul
2 sl 
õli
5 küünt 
Küüslauk
1 tl 
Sool
0.5 tl 
Must pipar
2 dl 
10% rõõsk koor
 
roheline sibul
Allikas: 100 rooga
Kogus: 4 portsjonit
Praetud koha mahedas sinepikastmes koos küüslaugukartulitega sobib suurepäraselt puhkepäeva lõunaroaks.
Kastme valmistamiseks kuumuta hakitud sibulat õlis, kuni see muutub klaasjaks. Lisa sinep ja koor, lase keema tõusta ning maitsesta soolaga. Puista kalafileele soola ja pipart, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Haki basiilik ja lisa kastmele. Küüslaugukartulite valmistamiseks koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli ning pane sinna kartulitükid. Prae neid keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 5-6 minutit. Lisa sool, pipar ja purustatud küüslauk, sega korralikult läbi ning prae veel 5 minutit. Kalla peale koor ja hauta kaane all 5-10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Serveerimisel raputa peale hakitud rohelist sibulat.
Palun oota