Otsi

Heeringajäätis

RETSEPT
4 tk 
marineeritud või vähesoolane heeringafilee
1 tk 
Sibul
1 dl 
Hapukoor
3 dl 
35% rõõsk koor
jahvatatud 
Valge pipar
vajadusel 
Sool
peenestatud 
Murulauk
Allikas: 100 rooga
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjonit
Heeringajäätise võib varem valmis teha, et siis külaliste tulekul sügavkülmast võtta.
Lõika sibul ja heeringas tillukesteks tükkideks või aja läbi masina, sega hapukoorega. Mikserda rõõsk koor kõvaks vahuks, tõsta lusikaga õrnalt juurde muud ained. Pane segu kaanega plastkarpi ning hoia järgmise päevani sügavkülmas. 45 minutit enne serveerimist võta karp toatemperatuurile. Tõmba segust jäätisekulbiga pallikesi ja raputa üle murulauguga. Paku juurde kuumi keedetud kartuleid. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Palun oota