Otsi
Köök
 
 
 

Küpsetatud latikas küüslaugu, tšilli ja ingverivõiga

RETSEPT
600 g 
terve latikas
 
Sool
 
Must pipar
2 sl 
Või
2 sl 
Oliiviõli
4 küünt 
Küüslauk
1 punane kaun 
Tšilli
2 cm tükk 
Ingver
1 peotäis 
Basiilik (värske)
Allikas: 100 rooga
Autor: Angeelika Kang
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjonit
Kasuta selles suurepärases, lihtsalt valmistatavas kalaroas endale meelepärast (soovitatavalt valget) kala.
Kuumuta ahi 200°C-ni. Puhasta kala ja lõika noaga külgedele sälgud. Maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Puista vahele pool hakitud basiilikust. Haki küüslauk, tšilli ja ingver. Sulata kastrulis või ja lisa oliivõli. Lisa ka hakitud küüslauk, tšilli ning ingver. Kuumuta mõni minut. Vala pool segust kala vahele ja teine pool kala peale. Küpseta rooga ahjus 20 minutit, sõltuvalt kala suurusest. Serveeri värske salatiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Palun oota