Otsi

Kalarullid kartulikoogi ja õunakastmega

RETSEPT
100 g 
Kalafilee (valge)
 
Sool
 
Sidrunimahl
 
Must pipar
ÕUNAKASTE
100 g 
Kalafilee (valge)
 
Sool
 
Sidrunimahl
 
Must pipar
0.5 sl 
Või
0.5 sl 
Punane sibul
0.5 küünt 
Küüslauk
0.5 tk 
Õun
0.25 lehte 
Loorber
1 tera 
Valge pipar
0.25 tl 
Tüümian (kuivatatud)
0.75 dl 
Vein (punane)
0.5 dl 
Kanapuljong
KARTULIKOOK
100 g 
Kalafilee (valge)
 
Sool
 
Sidrunimahl
 
Must pipar
0.5 sl 
Või
0.5 sl 
Punane sibul
0.5 küünt 
Küüslauk
0.5 tk 
Õun
0.25 lehte 
Loorber
1 tera 
Valge pipar
0.25 tl 
Tüümian (kuivatatud)
0.75 dl 
Vein (punane)
0.5 dl 
Kanapuljong
1 tk 
Kartul (suur)
0.25 sl 
Mädarõigas
0.5 tk 
Munakollane
 
Sool
 
Must pipar
Allikas: Oma Maitse
Autor: Angeelika Kang
Kogus: 1 portsjonit
Kasuta selle kalaroa valmistamiseks hõrku ja õrna valget kalafileed, näiteks siiga, koha, merilesta või ahvenat.
Suuremad kohafileed lõika pikuti pooleks. Üsna tugevamaitseline punaveini-õunakaste sobib õrna ja maheda kalafileega suurepäraselt.
Õunakaste
Sulata kastme jaoks kastrulis või. Lisa tükeldatud sibulad ja küüslauguküüned. Prae paar minutit. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Lisa sibulasegule ning prae veel paar minutit. Pane hulka loorber, valge terapipar, tüümian ja vein. Keeda 15 minutit ja lisa puljong. Keeda kastet seni, kuni sellest on järele jäänud neljandik. Kurna läbi sõela ja hoia kuni serveerimiseni soojas.
Kartulikook
Keeda koorega kartulid pehmeks. Jahuta, koori ning peenesta kahvliga pudrutaoliseks massiks. Lisa mädarõigas, munakollased, sool ja must pipar. Vormi märgade käte vahel pätsikesed ning suru lamedaks. Prae pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks.
Kalarullid
Maitsesta kalafileed mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Keera rulli ning torka hambatikuga läbi. Nirista peale sidrunimahl ja paki fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit. Eemalda tikk ja tõsta rull kartulikoogile. Nirista peale kastet ja serveeri.
Palun oota