Otsi

Räimerullid sibulavoodil

RETSEPT
600 g 
räimefileed
1 tl 
sool
0.5 tl 
Purustatud pipar
1 dl 
hakitud värske till
 
veidi õli
SIBULASEGU
600 g 
räimefileed
1 tl 
sool
0.5 tl 
Purustatud pipar
1 dl 
hakitud värske till
 
veidi õli
2 tk 
suur sibul
1 tk 
suure porru hele osa
2 spl 
õli
2 spl 
vesi
1 tk 
suur hapukas õun
1 dl 
vesi
1 spl 
Sidrunimahl
 
sool, purustatud pipar
Allikas: 100 rooga
Kogus: 1 portsjonit
Et sibul ja kala tervisele kasuks tulevad, on vana tõde.
Lõika kooritud sibul pikuti pooleks ja viiluta seejärel õhukeselt. Lõhesta porru alumine osa, pese kihtide vahelt muld välja ja lõika seejärel viiludeks.
Kuumuta sibulat ja porrut õli ja vee segus 5–8 minutit madalal kuumusel. Lisa ülejäänud ained ja hauta veel mõni minut. Tõsta segu ühtlase kihina pehme küpsetusmargariiniga määritud madala, suhteliselt väikese ahjuvormi põhjale.
Lao räimefi leed lauale, nahapool all, ning riputa peale soola, pipart ja tilli. Viimasest võid jätta osa pinnale riputamiseks. Keera fi leed peapoolsest otsast alates rulli ja lao sibulasegu peale, rulli ühenduskoht all. Nirista peale veidike õli, kata fooliumi või kaanega ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Riputa pinnale peenestatud tilli ja serveeri kohe.
Palun oota