Otsi

Sinepikattega lõhe ja karamellised köögiviljad

RETSEPT
500 g 
lõhefilee
 
veidi soola
0.5 tl 
piprasegu
1 spl 
Sidrunimahl
SINEPIKATE
500 g 
lõhefilee
 
veidi soola
0.5 tl 
piprasegu
1 spl 
Sidrunimahl
2 spl 
Dijoni sinep
2 dl 
Maitsestamata jogurt
1 pott 
Basiilik (värske)
0.5 tl 
Piprasegu
KÖÖGIVILJAD
500 g 
lõhefilee
 
veidi soola
0.5 tl 
piprasegu
1 spl 
Sidrunimahl
2 spl 
Dijoni sinep
2 dl 
Maitsestamata jogurt
1 pott 
Basiilik (värske)
0.5 tl 
Piprasegu
1 pakk 500g) 
külmutatud köögiviljasegu (näiteks suuremad porgandi-, brokoli-, lillkapsatükid)
0.5 dl 
Oliiviõli
0.5 dl 
Fariinsuhkur
 
veidi soola
Allikas: 100 rooga
Autor: Tiina Lebane
Kogus: 4 portsjonit
Selles retseptis täiendavad üksteise maitseid oivaliselt nii hõrk kalaliha, mõrkjas sinepikate kui ka üllatusena magusad köögiviljad.
1. Kõigepealt valmista ette köögiviljad. Selleks sega omavahel oliiviõli ja fariinsuhkur, maitsesta vähese soolaga ja vala ahjuvormi tõstetud köögiviljadele.
2. Aseta lõhefilee teise ahjuvormi ning maitsesta soola, piprasegu ja värskelt pressitud sidrunimahlaga.
3. Sega kokku sinepikatteained ja jaga kate ühtlaselt kalale.
4. Küpseta nii kala kui köögivilju 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kala on küps ja köögiviljad kergelt karamellitud.
Palun oota