Otsi

Praetud kalafileepalad

RETSEPT
400 g 
Paksema valge kala külmutatud filee
3 sl 
Kartulijahu
0.5 tl 
Valge pipar
2 tl 
Sool
1 tk 
Muna
1.5 dl 
Riivsai
PRAADIMISEKS
400 g 
Paksema valge kala külmutatud filee
3 sl 
Kartulijahu
0.5 tl 
Valge pipar
2 tl 
Sool
1 tk 
Muna
1.5 dl 
Riivsai
1 sl 
Õli
1 sl 
Või
KASTE
400 g 
Paksema valge kala külmutatud filee
3 sl 
Kartulijahu
0.5 tl 
Valge pipar
2 tl 
Sool
1 tk 
Muna
1.5 dl 
Riivsai
1 sl 
Õli
1 sl 
Või
1 tk 
Keedumuna
2 dl 
Maitsestamata jogurt
1 tk 
Marineeritud kurk
 
Sool
Allikas: 100 rooga
Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjonit
Lõika poolsulanud kala ettevaatlikult neljaks tükiks. Kasta need kõigepealt kartulijahusse, seejärel kergelt lahtiklopitud munasse ning lõpuks soola ja pipraga segatud riivsaiasse. Aja õli ja või pannil madalal kuumusel väga tuliseks. Küpseta kakukeste kõik küljed, sh ka pikemad servad kenasti pruuniks, milleks kulub kokku umbes 12 minutit. Keera tükke ettevaatlikult kahe puust võinoa abil, et kala ei laguneks ja paneering ei pudeneks. Samal viisil võib praadida ka õhemaid kalafileesid, kuid tulemus on seda hõrgutavam, mida paksem on filee.
Kastmeks peenesta keedetud muna ja kurk, sega jogurtiga ning maitsesta soolaga võrdlemisi tugevalt, kuna kalafilee on seest täiesti mage.
Palun oota