Otsi

Kiluvorm

RETSEPT
250 g 
Kartul
100 g 
Porrulauk (hakitud)
100 g 
Vürtsikilu
2 dl 
Rõõsk koor
 
sool, pipar
 
Till
Allikas: ajakiri Naised
Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 2 portsjonit
Loputa riivitud kartulit enne vormi panemist külmas vees, nii jääb kartulisegu puhtam ja eraldub üleliigne tärklis.
1.  Pese, koori ja riivi kartul.
2.  Haki porru ja prae pannil läbi.
3.  Puhasta ja haki kilu.
4.  Lao ahjuvormi kihiti kartul, porru, kilu ja hakitud till.
5.  Vala üle rõõsa koorega ja maitsesta soola-pipraga.
6.  Küpseta vormi, kuni kartul on muutunud pehmeks. Sobiv ahju kuumus on 200 kraadi ja vorm küpseb umbes 40 minutit.
# Aseta esmalt vormi peale foolium, et vorm saaks haududa. Viimased 10–15 minutit küpseta vormi ilma fooliumita, see laseb pealispinnal pruunistuda.
# Porru asemel võid kasutada ka sibulat.
# Soovi korral võid peale raputada riivitud juustu, aga seda vahetult enne vormi valmimist.
Palun oota