Otsi

Kala sinepises koorekastmes

RETSEPT
2 tk 
Merluusifilee (või heigi-, ahvena-, tursafilee)
1 spl 
Või
2 dl 
Rõõsk koor (35%-line)
1 dl 
Hapukoor
1 spl 
Dijoni sinep
 
Aedtill
 
Sool
 
Must pipar
4 tk 
Kartul (keedetud)
Allikas: Nädalakiri Naised
Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 2 portsjonit
Kala, eriti valge kala, on koorekastmeks kui loodud.
1.   Vala potti rõõsk koor, hapukoor ja sinep ning lase segul madalal kuumusel keema tõusta.
2.   Haki sisse till ja maitsesta kaste soola ning pipraga.
3.   Kuumuta pannil või ja prae kalafileed mõlemalt poolt minut-paar. Maitsesta soola ja pipraga.
4.   Viiluta keedetud kartulid, aseta kartulile praetud kala ja vala kastmega üle.
5.   Lisa serveerides värsket tilli.

NIPP:
* Kala jääb mahlane, kui saad kätte nipi, millal seda üle pole keedetud-küpsetatud. Siin roas valmista esmalt kaste ja alles seejärel prae kala, sest viimane võtab aega kõigest mõni minut.
* Kui kastmes on sinepi mõrkus liigselt tunda, siis taandub see kastmele veidi suhkrut lisades.
Palun oota