Otsi

Mädarõikamütsiga lõhe

RETSEPT
4 portsjonfileed 
Lõhe
 
Sool
 
Must pipar
MÄDARÕIKAMÜTS
4 portsjonfileed 
Lõhe
 
Sool
 
Must pipar
5 tk 
Kartul (keskmine)
1 dl 
Piim (soe)
100 g 
Või (sulatatud)
3 spl 
Mädarõigas (marineeritud)
4 spl 
Riivsai
 
Sool
KASTE
4 portsjonfileed 
Lõhe
 
Sool
 
Must pipar
5 tk 
Kartul (keskmine)
1 dl 
Piim (soe)
100 g 
Või (sulatatud)
3 spl 
Mädarõigas (marineeritud)
4 spl 
Riivsai
 
Sool
1 spl 
Oliiviõli
1 küüs 
Küüslauk (hakitud)
1 tk 
Šalottsibul
2 dl 
Rõõsk koor (10%-line)
1 spl 
Mädarõigas (marineeritud)
2 spl 
Basiilik (värske, hakitud)
Allikas: Oma Maitse
Autor: Raili Mikk
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Pisut pidulikum variant lõhekalast.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa soe piim, 3 sl sulavõid ja mädarõigas. Sega nii kaua, kuni püree on ühtlane ja kreemjas. Maitsesta lõhetükid soola ja pipraga ning tõsta ahjuplaadile. Määri kõigile võrdselt peale kartulipüreed, puista üle riivsaiaga ning nirista peale ülejäänud sulavõi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri kastmega, mille tarvis prae hakitud küüslauku ja sibulat pannil õlis 30 sekundit. Kalla juurde koor, maitsesta soolaga ja lase mõni minut keeda. Lõpuks sega juurde mädarõigas ja hakitud basiilik.
Palun oota