Otsi

Peterburi kasukas

RETSEPT
200 g 
Heeringafilee (õrnsoola)
8 tk 
Kartul (keedetud, riivitud)
500 g 
Peet (keedetud, riivitud)
500 g 
Porgand (keedetud, riivitud)
5 tk 
Muna (keedetud, riivitud)
3 tk 
Sibul (tükeldatud)
KASTE
200 g 
Heeringafilee (õrnsoola)
8 tk 
Kartul (keedetud, riivitud)
500 g 
Peet (keedetud, riivitud)
500 g 
Porgand (keedetud, riivitud)
5 tk 
Muna (keedetud, riivitud)
3 tk 
Sibul (tükeldatud)
7 dl 
Majonees ja hapukoor (pooleks)
 
Sidrunipipar
 
Sool
SERVEERIMISEKS
200 g 
Heeringafilee (õrnsoola)
8 tk 
Kartul (keedetud, riivitud)
500 g 
Peet (keedetud, riivitud)
500 g 
Porgand (keedetud, riivitud)
5 tk 
Muna (keedetud, riivitud)
3 tk 
Sibul (tükeldatud)
7 dl 
Majonees ja hapukoor (pooleks)
 
Sidrunipipar
 
Sool
2 tk 
Muna (keedetud)
 
Roheline sibul
Allikas: 100 rooga
Autor: Lia Virkus
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Rahvakeeli “heeringas teki all” või “kasukas” on eestlaste peolaual üks lemmiksalateid.
Lõika heeringas suupärasteks paladeks ja säti osa neist õhukese kihina läbipaistva kausi põhja. Lao õhukeste kihtidena peale ka muud ained. Seejärel pane majoneesisegu ning kihiti taas kõiki salatiaineid, viimaseks jäta peet. Kata ülejäänud kastmega ning tõsta külma. Kaunista roog vahetult enne serveerimist eraldi hakitud munakollase ja -valgega ning tükeldatud rohelise sibulaga.
Palun oota