Otsi

Apelsinitäidisega kalavormiroog

RETSEPT
2 spl 
Õli
1 tk 
Sibul
2 tk 
Apelsin
50 g 
Mandlilaastud
50 g 
Oliivid (kivideta)
600 g 
Kalafilee
 
Sool
 
Must pipar
400 - 500 g 
Kartulipuder
KASTE
2 spl 
Õli
1 tk 
Sibul
2 tk 
Apelsin
50 g 
Mandlilaastud
50 g 
Oliivid (kivideta)
600 g 
Kalafilee
 
Sool
 
Must pipar
400 - 500 g 
Kartulipuder
2 spl 
Õli
4 dl 
Piim
1 spl 
Nisujahu
 
Sool
 
Must pipar
 
Apelsinimahl (värskelt pressitud, veidi maitseks)
Allikas: Vormiroad
Autor: Heivi Peterson
Valmistusaeg: ETTEVALMISTUSAEG 30 MINUTIT+ 25 MINUTIT KÜPSETAMISEKS.
Kogus: 4 portsjonit
Naudi apelsini fantastilist maitset ka argipäevaroogades – sellest toidust saad täiesti uue maitseelamuse. Eriti kasulik on seda valmistada talvel, mil apelsin on parim vitamiinipomm.
1. Kuumuta õli pannil. Lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit.
2. Riivi apelsinikoor. Koori apelsin.
3. Fileeri apelsin taldriku või kausi kohal, et mahl säiliks. Poolita apelsinifileed.
4. Rösti mandlilaaste 2–3 minutit (kuid mitte liiga kuivaks). Sega omavahel sibul, apelsinikoor ja -lõigud, mandlilaastud ning oliivid. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Jaota apelsinisegu kalafileedele.
6. Keera fileed rulli ja tõsta kuumuskindla ahjuvormi keskele.
7. Kastme valmistamiseks kuumuta õli, lisa jahu ja kuumuta veidi. Lisa piim ja apelsinimahl ning keeda, kuni kaste veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Pritsi vormile kartulipudrurosetid.
9. Küpseta rooga 190ºC juures 25 minutit, kuni kala on pehme.
 
Kartulipudru retsepti leiad SIIT
Palun oota