Otsi

Lõhe-bulgurisalat

RETSEPT
3 dl 
Bulgur
6 dl 
Kanapuljong
400 g 
Lõhefilee
0.5 tk 
Laim (värskelt pressitud mahl)
2 tk 
Apelsin
2 tk 
Avokaado
2 sl 
Petersell (hakitud)
 
Sool
 
Must pipar
 
Õli (praadimiseks)
LAIMIKASTE
3 dl 
Bulgur
6 dl 
Kanapuljong
400 g 
Lõhefilee
0.5 tk 
Laim (värskelt pressitud mahl)
2 tk 
Apelsin
2 tk 
Avokaado
2 sl 
Petersell (hakitud)
 
Sool
 
Must pipar
 
Õli (praadimiseks)
2 dl 
Maitsestamata jogurt
0.5 tk 
Laim (riivitud koor)
1 sl 
Vedel mesi
 
Sool
 
Must pipar
Allikas: Kodukiri
Autor: Pille Enden
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Kerge ja kiiresti valmiv roog, tervislik pealegi. Bulguri võib siin asendada kuskussiga.
Keeda bulgur kanapuljongis pehmeks ja nõruta. Sega kastme ained ja pane külmkappi maitsestuma. Lõika lõhefilee kuubikuteks ja prae õlis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale laimi mahla. Koori apelsin, eralda sektoriteks, eemalda kestad ja tükelda sektorid. Koori ja tükelda avokaado, nirista peale laimimahla. Sega bulgur, lõhe, apelsin, avokaado ja hakitud petersell. Nirista peale kaste.
Palun oota