Otsi
Köök
 
 
 

Kalakotletid kohupiimaga

RETSEPT
300 g 
Valge kala filee (näiteks haug naha ja luudeta)
200 g 
Kohupiim
2 tk 
Muna
1 tk 
Mugulsibul
2 küünt 
Küüslauk
1 sl 
Aedtill (hakitud)
40 g 
Või
 
Sool
 
Must pipar
 
Õli (praadimiseks)
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini
Autor: Rudolf Visnapuu
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Selliseid väikesi kotlette ehk bitkiisid võib teha mitmeil moel ning kõik saavad omapärased ja põnevad. Näiteks võib kohupiima asendada toorjuustuga või kotlette ka paneerida. Riivsaia asemel näiteks jahus, munas või peentes kaerahelvestes ja munas.
Puhasta sibul, haki peeneks, prae 2‒3 minutit ja jahuta. Lõika kalafilee tükkideks ja lase läbi hakklihamasina. Lisa praetud sibul, kohupiim, till, munad ja peeneks hakitud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga ning sega ühtlaseks massiks. Jaga mass kaheksaks võrdseks osaks ja lõika ka võist kaheksa ühesuurust tükki. Vormi väikesed kotletid ja „peida” iga kotleti sisse tükike võid. Prae pannil kahelt poolt ja serveeri.
Palun oota