Otsi

Ajalehes küpsenud kala

RETSEPT
700 g 
Lõhefilee või forellifilee
1 punt 
Roheline sibul
1 peotäis lehti 
Petersell
maitseks 
Koriander
maitseks 
Münt
1 kaun 
Tšilli
1 tk 
Sidrun
3 sl 
Oliiviõli
3 sl 
Sidrunimahl
 
Sool
 
Must pipar
Allikas: Kodukiri
Autor: Pille Enden
Valmistusaeg: 15 min + 20–25 min grillil
Kogus: 4 portsjonit
Meeldivalt mahlase ja maitseka kala saad ajalehes grillides. Mässi kala hoolikalt küpsetuspaberisse, et see kõiksugu kahjulikest ainetest puutumata jääks. Sarnaselt võid valmistada igaühele paraja portsjoni.
1. Laota 2 suurt ajalehepaberit üksteise peale ja pritsi veega niiskeks.

2. Lõika küpsetuspaberist parajalt suur tükk, et kalafi lee ära mahuks, ja pane ajalehe keskele.

3. Haki 3 rohelise sibula vart, sega hakitud koriandri- ja petersellilehtedega ning viilutatud tšilliga. Lõika ülejäänud roheline sibul juppideks ja pane küpsetuspaberile. Lõika sidrun viiludeks ja lao viilud sibulale.

4. Pane kalafilee sidruniviiludele, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ürdisegu fileele. Sega oliiviõli ja sidrunimahl ja vala peale. Keera kala küpsetuspaberisse ja mässi ajalehepaberi sisse. Pane grillile, kata grill kaanega ja küpseta 20–25 min. Võta grillilt ja lase kinnise pakina 5 min seista.














Palun oota