Otsi

Tai kalapada

RETSEPT
200 g 
Kooritud krevetid
1 tk 
Sibul (kollane)
1 dl 
Hakitud koriander
1 sl 
Rapsiõli
2 tl 
Karripasta
4 dl 
Kookospiim või -koor
1 dl 
Vesi
3 sl 
Värske münt või koriander (hakitud)
400 g 
Lõhe- või mõne muu kala filee
SERVEERIMISEKS
200 g 
Kooritud krevetid
1 tk 
Sibul (kollane)
1 dl 
Hakitud koriander
1 sl 
Rapsiõli
2 tl 
Karripasta
4 dl 
Kookospiim või -koor
1 dl 
Vesi
3 sl 
Värske münt või koriander (hakitud)
400 g 
Lõhe- või mõne muu kala filee
 
Nuudlid või riis
Allikas: Pereköök 2
Autor: Lia Virkus
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Seda maitsvat taipärast kalapada on kerge täiendada mereandidega, näiteks krevettide või tigudega. Kes armastab teravamat toitu, võiks lisada karripastat isegi sutsu rohkem.
1. Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Kuumuta poti põhjas sibulat ja koriandrit umbes 1 minut.

2. Lisa karripasta ja 3 sl kookospiima või -koort, kuumuta 1–2 minutit.

3. Lisa ülejäänud kookospiim või -koor ja vesi ning keeda väiksel tulel 5 minutit. Pruunista kalatükid kiirelt kuumal pannil õlis, tõsta kastmesse ja keeda väiksel tulel veel 3 minutit.

4. Kui kasutad krevette, lisa lõpus needki (ära neid läbi keeda, muidu muutuvad need kummiseks).

5. Puista peale hakitud münti või koriandrit. Serveeri keedetud nuudlite või riisiga.
Palun oota