Otsi

Lõhelasanje rohke fenkoliga

RETSEPT
500 g 
Lõhe või muu sobiv kala
1 tk 
Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk 
Värskelt pressitud sidruni mahl
350 g 
Mozzarella
12 tk 
Lasanjeplaat
 
Parmesan
AEDVILJAKASTE
500 g 
Lõhe või muu sobiv kala
1 tk 
Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk 
Värskelt pressitud sidruni mahl
350 g 
Mozzarella
12 tk 
Lasanjeplaat
 
Parmesan
600 g 
Fenkol
6 tk 
Tomat
1 tk 
Mugulsibul
 
Sidrunimahl või valge vein
 
Sool
 
Suhkur
VALGE KASTE
500 g 
Lõhe või muu sobiv kala
1 tk 
Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk 
Värskelt pressitud sidruni mahl
350 g 
Mozzarella
12 tk 
Lasanjeplaat
 
Parmesan
600 g 
Fenkol
6 tk 
Tomat
1 tk 
Mugulsibul
 
Sidrunimahl või valge vein
 
Sool
 
Suhkur
25 g 
Või
1 spl 
Nisujahu
2.5 dl 
Rõõsk koor 35% või piim
 
Sool
 
Must pipar
Allikas: Oma Maitse
Autor: Kaie Mei
Valmistusaeg: 40-60 min
Pisut pikemat köögitoimetamist vajav roog tuleb kerge ja lahe ning sobib hästi külaliste kostitamiseks. Enne serveerimist lase lasanjel vähemalt 10 minutit ootel olla, sest siis saad lõikamisega paremini hakkama.
1. Lõika nahata lõhefileest 1 cm paksused viilud ning maitsesta need peenelt riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Viiluta või riivi mozzarella.

2. Lõika fenkoliveerandikest viilud. Koori tomatid ning tükelda viljaliha, seemneid pole vaja eemaldada. Kuumuta hakitud sibulat pannil pehmenemiseni, lisa fenkol. Kui need on poolpehmed, pane juurde ka tükeldatud tomatid. Maitsesta ning keeda parajalt vedelaks kastmeks.

3. Valge kastme jaoks kuumuta või sees mõnedsekundid jahu, lisa segamise ajal vedelik ning keeda parajalt katvaks kastmeks. Maitsesta.

4. Tõsta lasanjevormi põhjale aedviljakastet, suru peale lasanjeplaadid ning kata lõheviiludega. Lõhe peale aseta mozzarella ning siis uued lasanjeplaadid. Kata aedviljakastme, järjekordse kihi kala ja juustu ning lasanjeplaatidega. Viimaseks jäta valge kaste.


5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Vahetult enne valmimist puista peale parmesani ning küpseta grillelemendi all pind kuldseks. Serveeri pisut jahtunult.
Palun oota