Otsi

Läänerannikusalat ehk värske salat mereandidega

RETSEPT
 
1 keedetud merivähk või 10 keedetud vähisaba või 200 g vähikonservi
 
1 purk (250 g) rannakarpe
 
200 g kooritud krevette
 
100 g värskeid shampinjone
 
100 g külmutatud herneid
 
1 purk (340 g) rohelist sparglit
 
2 tomatit
 
1/2 rabedat peasalatit
 
kimbuke tilli
 
KASTE:
 
1 dl prantsuse salatikastet
Allikas: Parimad salatid
Kogus: 1 portsjonit
Pidulik salativaagen vähi, rannakarpide, krevettide, šampinjonide, herneste, spargli ja tomatitega. Kastmeks prantsuse salatikaste. 

Kui kasutad sügavkülmutatud krabilisi, sulata need enne üles. Lõika vähk pooleks. Eemalda liha ja tükelda. Nõruta konservidest leem. Viilusta šampinjonid, tükelda sparglid, lõika tomat sektoriteks ja salat ribadeks. Pane salat lamedale serveerimisvaagnale. Lao ained kihiti vaagnale või grupeeri ribadeks lõigatud salatile. Kalla kaste salatile. Kaunista tomatisektoritega ja haki peale ohtralt tilli. Lase külmas maitsestuda. Serveeri röstisaiaga eelroana või õhtusel koosviibimisel kerge suupistena. Enne serveerimist lase jahedas maitsestuda.

Lisandid
Röstisai.
Palun oota