Otsi

Täidetud vähid

RETSEPT
 
20 vähki
 
veidi supijuuri (porgandit, sellerit, peterselli)
 
köömneid
 
2 dl valget veini
 
2 dl rõõska koort
 
2 munakollast
 
2 dl keedetud riisi
 
soola
 
pipart
Allikas: Peeter Kard
Kogus: 1 portsjonit
Ahjus üleküpsetatud täidetud vähid veinis.
Valmistusviis
Vähid keeta soola ja köömnetega maitsestatud vees koos hakitud supijuurtega.
Vähid puhastada koortest nii, et nad jääksid võimalikult terveks.
Vähiliha hakkida peeneks ja segada riisi, munakollaste ja vähese koorega.
Maitsestada soola ja pipraga.
Ei maksa põlata ka vähkide rindmikus olevat kollakasrohelist pastat, mis on tegelikult väga maitsev vähimaks.
Vähikoored täita täidisega, asetada sobiva suurusega ahjupannile, valada juurde ülejäänud koorega segatud vein ja küpsetada 15 minutit praeahjus.
 
Palun oota