Otsi
Köök
 
 
 

Ürdi-veinikastmes merikarbid

RETSEPT
1 kg 
sinikarbid
2 sl 
Või
2 sl 
Õli
1 tk 
Sibul
2 tk 
Varsseller
4 küünt 
Küüslauk
0.5 pudelit 
Kuiv valge vein
 
Must pipar
 
Värske tüümian
 
Värske petersell
SOOVI KORRAL
1 kg 
sinikarbid
2 sl 
Või
2 sl 
Õli
1 tk 
Sibul
2 tk 
Varsseller
4 küünt 
Küüslauk
0.5 pudelit 
Kuiv valge vein
 
Must pipar
 
Värske tüümian
 
Värske petersell
2 dl 
35% koor
Allikas: Oma Maitse
Autor: Raili Mikk
Kogus: 4 portsjonit
Belgia köögis mängivad mereannid väga olulist rolli. Merikarpe friikartulitega võib nimetada lausa rahvustoiduks. Tavaliselt tehakse karpe värskete ürtide, valge veini ja võiga maitsestatud puljongis.
Vali suur paksu põhjaga pott. Pane sinna õli ja või. Kuumuta võimalikult peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller klaasjaks.
Kalla juurde vein – umbes 1/4 klaasi tosina karbi kohta –, lase mõni minut alkoholil välja keeda ja lisa karbid. Maitsesta musta pipra, 1 sl hakitud tüümiani ja samas koguses peterselliga. Soovi korral võid lisada 2 dl 35% koort. Sega aeg-ajalt, kuni karbid avanevad. Suletuks jäänud nopi välja. Serveeri kohe.
Palun oota