Otsi
Köök
 
 
 

Pasta mereandidega

RETSEPT
300 g 
spagetid
200 g 
mereandide mix
5 cm 
Ingverijuur
4 küünt 
Küüslauk
1 kimp 
Lehtpetersell
1 klaas 
Valge vein
1 purk 
Purustatud tomatid
125 ml 
tomatipüree
3 spl 
Hapukoor
0.5 tk 
Laim
1 spl 
Kalakaste
1 spl 
Suhkur
 
Oliiviõli
 
Pipar
 
Parmesan v. muu kõva juust
Autor: Elen Kööp
Kogus: 4 portsjonit
Retseptivõistluselt "Kala teeb head"
Keeda spagetid al dente (u. 8min).
Samal ajal kuumuta pannil oliiviõli ja lisa sinna hästi peeneks hakitud ingver ja küüslauk ja osa peterselli. Kuumuta kõike keskmisel kuumusel paar minutit, kuid ära lase kõrbema, siis on kõik nässus. Lisa klaas veini ja kuumuta veel natuke ja kui hakkab vaikselt keema, siis lisa purustatud tomatid, tomatipüree, kalakaste, suhkur ja pigista juurde poole laimi mahl. Sega läbi ja kuumuta 5 min. ning siis lisa hapukoor ning lase vaiksel kuumusel podiseda 2-3min. Lõpuks lisa (sulatatud) mereannid ja valmis keedetud spagetid ja sega kõik läbi. Peale raputa ülejäänud värske petersell, õhukesed parmesanilaastud ja värskelt jahvatatud pipar.
Palun oota