Otsi
Köök
 
 
 

Praetud riis

RETSEPT
3 sl 
Õli
1 tk 
Sibul
6 tk 
Hiidkrevett
50 g 
Sink
2 dl 
Seened (näiteks shiitake, hakitud)
2 dl 
Riis (keedetud)
2 tk 
Muna
1.5 dl 
Herned
 
Roheline sibul
1 sl 
Austrikaste
Allikas: Nädalakiri Naised
Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Praadimiseks sobib kasutada nii jasmiini-, basmati- kui ka pikateralist riisi. 
1. Keeda riis ja haki sibul, sink, seened ning roheline sibul.
2. Kuumuta pannil õli ja kuumuta selles hakitud mugulsibul.
3. Lisa krevetid ja kuumuta kergelt.
4. Lisa pannile sink ja seened, prae kergelt läbi.
5. Lisa pannile keedetud riis.
6. Klopi munad lahti ja lisa pannile ning sega korralikult läbi.
7. Maitsesta riisi austrikastmega.
8. Viimasena lisa herned ja hakitud roheline sibul ning kuumuta kergelt läbi.

SOOVITUSED:
* Võimalusel kasuta Aasia köögile iseloomulikke shiitake-seeni, aga hästi sobivad ka šampinjonid.
* Roa hulka võid lisada ka hakitud Hiina kapsast.
* Kõik külmutatud komponendid, nt herned ja krevetid, lisa roa hulka sulanud kujul, et praadides püsiks temperatuur ühtlane. 
Palun oota