Otsi
Köök
 
 
 

Arbuusi-krevetisalat

RETSEPT
4 tk 
Hiidkrevett
0.5 kauna 
Tšilli (hakitud)
2 küünt 
Küüslauk (hakitud)
1 tl 
Ingver (hakitud)
2 sl 
Rapsiõli
 
Sojakaste või
2 sl 
Kalakaste
0.25 tk 
Arbuus (väike)
1 tk 
Laim
 
Roheline sibul
 
Tai purpurbasiilik
 
Vesivirn
Allikas: Värvilised salatid
Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Värskendav, kerge ja isuäratav salat ei röövi liigselt aega ja maitseb nagu ehe piduroog.
1. Koori krevetid, tee seljale sisselõige ja eemalda soolikas.
2. Kuumuta pannil õli. Lisa küüslauk, tšilli, ingver ja krevetid. Maitsesta soja- või kalakastmega ja küpseta paar minutit, kuni krevettide valmimiseni.
3. Lõika arbuus kuubikuteks.
4. Koori ja fileeri laim.
5. Lõika roheline sibul paari sentimeetri pikkusteks juppideks. Sega kõik salatiained omavahel ja puista peale maitseroheline.

HEA TEADA:
Vesivirn ehk vesilääts on tagasihoidliku maitsega salatitaim, mis kasvab sageli lille- ja köögiviljapeenardes umbrohuna.
Palun oota