Otsi
Köök
 
 
 

Hiidkreveti-ceviche

RETSEPT
400 g 
Hiidkrevett (sabad)
8 sl 
Laimimahl
1 tk 
Tomat
1 tk 
Varsseller
0.25 tk 
Paprika (punane)
2 sl 
Petersell (hakitud)
1 sl 
Koriander (hakitud)
 
Must pipar
1 sl 
Oliiviõli
LISAND
400 g 
Hiidkrevett (sabad)
8 sl 
Laimimahl
1 tk 
Tomat
1 tk 
Varsseller
0.25 tk 
Paprika (punane)
2 sl 
Petersell (hakitud)
1 sl 
Koriander (hakitud)
 
Must pipar
1 sl 
Oliiviõli
4 viilu 
Röstsai
4 sl 
Maitsestamata jogurt
Allikas: Nädalakiri Naised
Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Roog valmib eriti kiiresti, kui hakid krevetid peeneks ja valad üle laimimahlaga – sellisel juhul toimub marineerumine kiiremini. Marineerunud krevetid muutuvad värvuselt valgeks.
1. Koori krevetisabad, lõika seljalt lahti ja eemalda tume soolikas.

2. Vala laimimahl krevetisabadele ja jäta külmikusse üleöö marineeruma, kuni krevetid on happe mõjul maitsestunud ja kadunud on toore liha värv.

3. Tõsta krevetid laimimahlast välja ja haki väiksemateks kuubikuteks.

4. Haki kuubikuteks ka köögiviljad ning sega krevettide hulka.

5. Lisa hakitud ürdid, purustatud must pipar ja õli.

6. Serveeri maitsestamata jogurti ning röstitud saiaga.

HEA TEADA!
*  Lisandiks eelista paksemat tüüpi rasvast jogurtit.

* Parima tulemuse saad värsketest krevettidest, aga et nende saamine võib osutuda keeruliseks, siis tegelikult saad rooga proovida ka külmutatud krevettidega, mis lase enne rahulikult üles sulada.
Palun oota