Otsi
Köök
 
 
 

Pastasalat krevettide ja rukolaga

RETSEPT
300 g 
Külmutatud toored krevetid
 
Õli (praadimiseks)
3 küünt 
Küüslauk
1 kaun 
Punane tšilli
4 tk 
Päikesekuivatatud tomat
1 dl 
Valge kuiv vein
 
Sool
 
Must pipar
peoga 
Must oliiv
2 suurt peotäit 
Rukola
200 g 
Pasta
1 tk 
Sidrun
Allikas: Eesti Naine
Autor: Hele-Mai Alamaa
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Meenutus Sitsiiliast.
Toored krevetid on meil üsna vähe tuntud. Jahutatud peast ka hirmkallid. Samas on külmutatud halle elukaid juba täitsa saadaval. Nii et vahel võib seda luksust endale lubada.

1. Purusta päikesekuivatatud tomatid tilga õliga blenderis. Pane pasta keema ja vokkpann tulele.

2. Kuumuta õli pannil, lisa küüslauk ja krevetid. Ka terve tšilli võiks siin pannile minna, kui ihkate särtsakamat toitu. Prae loomakesi mõlemalt poolt mõni minut, maitsesta soola-pipraga. Kalla juurde tomatitest suristatud kaste ja valge vein.

3. Keeda pisut, kuni alkohol aurustub ja pasta on ka valmis. Kurna pasta ja keera kõik hoogsalt segamini,
lisa rukolat ja pisut hakitud musti oliive. Serveeri otsekohe. Nagu Itaalias, kus pasta läheb potti alles siis, kui pere juba ümber laua. Kurnatakse, segatakse kastmega ja tõstetakse auravana ette. Söömisel piserdatakse salatile sidrunisektoritest värsket mahla. Buon appetito!
Palun oota