Otsi
Köök
 
 
 

Sinimerekarbid fenkoli ja vermutiga

RETSEPT
1 kg 
Sinimerekarbid
2 tk 
Šalottsibul
1 tk 
Fenkol ehk apteegitill
3 küünt 
Küüslauk
0.25 tk 
Punane tšilli
2 dl 
Kuiv vermut
2 sl 
Oliiviõli
80 g 
Või (külm, kuubikuteks tükeldatud)
 
Lehtpetersell
 
Sool
 
Must pipar
Allikas: Toidutare
Autor: Triin Sander
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Ürdised ja õhulised nüansid sobivad merekarpidele nii hästi, et head maitsekooslust on sõnadesse raske panna.
1. Puhasta ühekaupa karbid. Hõõru neid švammi kareda poolega, et eemaldada liiv ja muud merest kaasa tulnud lisandid. Eemalda lahtised karbid, kui need kergelt koputades ei sulgu.

2. Haki sibul, küüslauk, tšilli, viiluta fenkol.

3. Kuumuta oliiviõli laiapõhjalises potis, lisa sibul, küüslauk, tšilli ja fenkoli valge osa. Prae neid keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Tõsta kuumust, lisa vermut ja keeda 2-3minutit, kuni suurem osa alkoholist on aurustunud.

4. Lisa ettevaatlikult potti karbid, kata kaanega ja auruta 6 minutit. Kui karbid on avanenud, lisa kuubikuteks tükeldatud või, lehtpetersell ja sega läbi.

5. Koheseks serveerimiseks tõsta karbid vahukulbiga suurde kaussi, vala üle kastmega, lisandiks sobib hästi pehme itaalia sai, et viimsedki kastmetilgad kaotsi ei läheks.

Hea teada!
Retseptis toodud kogused on mõeldud kahele pearoana või neljale eelroana.

LOE LISAKS SIIT!
Palun oota