Otsi
Köök
 
 
 

Avokaado-krevetisalat tortiljakorvikeses

RETSEPT
2 tk 
Avokaado
1 sl 
Sidrunimahl
300 g 
Kodujuust
300 g 
Krevetid soolvees
1 küüs 
Purustatud küüsluk
 
Till
 
Sool
 
Must pipar
LISAKS
2 tk 
Avokaado
1 sl 
Sidrunimahl
300 g 
Kodujuust
300 g 
Krevetid soolvees
1 küüs 
Purustatud küüsluk
 
Till
 
Sool
 
Must pipar
3 tk 
Nisutortilja
 
Roheline salat
Allikas: Pere ja Kodu
Autor: Mari-Liis Ilover
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kevadiselt heleroheline ja tervislik salat avokaadost, krevettidest ja kodujuustust, olulisteks maitseandjateks küüslauk ja till. Kui sa ei soovi teha tortiljakorvikesi, võid salatit pakkuda ka kausist või hoopis avokaadopoolikutest. Kogus 12 tükki.
1. Lõika avokaadod pikkupidi pooleks, eemalda kivi ja uurista sisu välja. Peenesta viljaliha kahvliga, sega sidrunimahlaga. Lisa kodujuust, nõrutatud krevetid, küüslauk ja rohkelt tilli. Maitsesta soola-pipraga.

2. Lõika üksteise peale tõstetud tortiljad neljaks sektoriks. Vajuta iga sektor korvikesekujuliselt muffinivormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 6 minutit. Ära üle küpseta, tortiljad lähevad kergesti kõrbema.

3. Ahjust välja võttes võivad nad veel veidi pehmed tunduda, aga muutuvad muffinivormides jahtudes kenasti krõbedaks. Vooderda vahetult enne serveerimist iga jahtunud korvike salatilehega. Jaga salat tortiljakorvikestesse.
Palun oota