Otsi

Krabi-juustupirukas

PÕHI
1.5 dl 
Riivitud täisteraleib
1 dl 
Riivitud Parmesan
70 g 
Sulatatud või
TÄIDIS
1.5 dl 
Riivitud täisteraleib
1 dl 
Riivitud Parmesan
70 g 
Sulatatud või
3 tk 
Paprika (väike, 3 eri värvi)
1 tk 
Punane sibul (väike)
800 g 
Maitsestamata toorjuust
3 tk 
Muna
2 dl 
Rõõsk koor 35%
200 g 
Krabinuudlid
200 g 
Riivjuust
1 tl 
Sool
KAUNISTAMISEKS
1.5 dl 
Riivitud täisteraleib
1 dl 
Riivitud Parmesan
70 g 
Sulatatud või
3 tk 
Paprika (väike, 3 eri värvi)
1 tk 
Punane sibul (väike)
800 g 
Maitsestamata toorjuust
3 tk 
Muna
2 dl 
Rõõsk koor 35%
200 g 
Krabinuudlid
200 g 
Riivjuust
1 tl 
Sool
 
Hiidkrevetisabad või krevetid soolvees
 
Aedtill
Allikas: Eesti Naine
Autor: Lia Virkus
Valmistusaeg: üle 60 min
Rammus, aga väga maitsev soolane juustutort. Sobib hästi pärast paastu lihavõttelauale, niisamuti igale teiselegi peolauale. Maitseb parimalt teisel päeval, külmalt, nagu iga juustutort. Kaunista meelepäraste mereandidega, et uhke sisu saaks samaväärse välimuse. Kogus 12 kuni 15 lõiku.
1. Sega kausis riivleib, Parmesan ja sulavõi. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

2. Tükelda paprikad väikesteks kuubikuteks, haki sibul. Mikserda toasoe toorjuust õhuliseks, lisa ükshaaval munad, koor, hakitud paprikad ja sibul, sool, riivjuust ja krabinuudlid.

3. Kalla segu põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 1,5 tundi (või kuni tort on pealt hüübinud, aga keskelt veel veidi loksuv). Keera kuumus kinni ja lase lahtise uksega ahjus seista restil 10 minutit, tõsta siis välja ja lase jahtuda 1 tund. Pane külma – tort tahkub lõplikult alles külmas.

4. Järgmisel päeval võta vormist välja, tõsta alusele ja lase enne serveerimist seista 30 minutit toatemperatuuril. Kaunista.


SOOVITUS!
Põhja võid riivleiva asemel teha ka riivsaiast.
Palun oota