Otsi

Kammkarbid lillkapsapüree, salati ja õunakrõpsuga

RETSEPT
12 tk 
Kammkarp
2 tk 
Õun ('Granny Smith')
500 g 
Lillkapsas
500 ml 
Piim
50 ml 
Rõõsk koor 35%
1 sl 
Või
3 peotäit 
Lambasalat
0.5 tk 
Sidrun (värskelt pressitud mahl)
 
Sool
 
Must pipar
4 sl 
Oliiviõli (extra virgin)
Allikas: Oma Maitse
Autor: David Truusa
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika üks õun hästi õhukesteks ratasteks, tõsta küpsetuspaberile ja kuivata kaks tundi 80-kraadises ahjus.

2. Lõika lillkapsas kahe sõrme paksusteks tükkideks ning prae kuival pannil keskmisel kuumusel kolm minutit, et lillkapsal tuleksid pähklised noodid välja.

3. Seejärel vala pannile piim ning keeda, kuni lillkapsas on pehme. Vala saadud mass blendrisse ja püreesta.

4. Vala püree hulka 50 ml koort ning maitsesta soola ja pipraga, lisa või.

5. Lõika teine õun 3 mm paksusteks tikkudeks, lisa salat.

6. Salatikastmeks sega oliiviõli sidrunimahlaga ning maitsesta soola ja pipraga, nii et tekiks tasakaal soolasuse ja happesuse vahel.

7. Maitsesta vertikaalselt pooleks lõigatud kammkarbid soolaga ning prae neid väga kuumal pannil mõlemalt poolt 30 sekundit. Serveeri kohe lillkapsapüree, kastmega maitsestatud salati ja õunakrõpsuga.
Palun oota