Otsi

kalavõrgu punumine

31.10.2010 21:34
Kas keegi oskaks aidata kuidas tehakse võrgu silma nii et silm ei libiseks. võrgul on suured augud sees, et oleks vaja ära lappida ja vb proovin teha ise uut võrku
02.11.2010 16:24
1
ma proovisin seda sõlme tamiiliga ja see ikka libiseb. kas oskad öelda kuidas võrgu ülemist otsa alustada?
02.11.2010 18:24
0
käsimasinaga. selle nimi on ui. (vist pärnumaa termin) kerid nööri peale ja mudku punud ja sölmid.
02.11.2010 18:30
0
Võrgu pikkus kootakse esmalt ja siis hakatakse kuduma kõrgust (laiust). Kunagi vene kroonus üks kareel õpetas mind. Üldiselt väga tüütu ja igav töö terve see värk, aga kui kapronist ise kududa, siis asi väärt värk.
02.11.2010 19:04
1
lihtsamast lihtsam, võrk on ju kokku sõlmitud aukudest. kui viitsid, teed suurema silmaga, kui üldse ei viitsi, siis veel suurema silmaga. aga kõige pealt tuleb augud kokku korjata , ning alles siis kokku sõlmida. vaata, et ikka kõikk augud kokku saavad sõlmitud, muidu jääb tühi koht, kust kala läbi läheb...
02.11.2010 19:18
0
Mina seon ka augud omavahel kokku..
ja ui on küll võrgupunumisel kasutusel..aga masin see kindlaste pole.
02.11.2010 22:26
0
aga kas keegi oskab nõu anda selle kohta kuidas saab sellist võrgu silma mis ei libiseks üleval pool antud videos sõlme ma proovisin tamiiliga aga ikka libiseb sooviks sellist silma nagu päris võrkudel mis ei libise suuremaks kui venitad?
02.11.2010 22:39
0
Ja kui muidu aru ei saa, loe 2 x.
02.11.2010 22:50
0
Suuri auke parandatakse uue linatüki sisseõmblemise teel.Õmblemiseks endaks ja väikeste aukude lappimiseks kasutatakse niiti,mitte tamiili.
Uut võrku ei koota ise vaid ostetakse lina selle tarvis poest.
Selline käitumismall tuleneb elust enesest.Ähk ära süga sialt,kust äi sügele
02.11.2010 23:06
0
Ega vist keegi tegelikult enam käsitsi uiga võrku ei koo. Vanasti pikkade reiside ajal meil pootsman küll vehkis kududa, aga see vast rohkem ajaviide oli. Püügirajoonis ikka osa aukusid traalmeistrid lappisid vanaviisi, suurte aukude puhul kasutati lappimiseks võrgulina tükke.
03.11.2010 04:17
0
osta uued linad,need ei maksa ju eriti midagi -viitanet.ee.ise käsitsi pole võimalik norm.asja teha,vaja pärast sõlmi kuuma auruga aurutada et need ei katkeks ja ei libiseks,lihtsam vana lina nööride vahelt minema ja uus asemele.
08.11.2010 16:22
0
Tean ja tunnen mehi kes ise võrgud algusest lõpuni valmis teevad.
08.11.2010 16:47
0
viimases Targu talitas täitsa põhjalik õpetus sellel teemal oli..
08.11.2010 22:20
0
Pold see nii põhjalik midagi, ma muffigi aru ei saand.
10.11.2010 10:14
1
Nagu juba mainitud, parandatakse tamiilvõrku niidiga. Sõlm on lihtsalt kahekordne - raske siin seletada. Kõige lihtsam, haruta üks originaalsõlm lahti, siis näed kuidas see välja näeb.
Veel omadest kogemustest. Tamiilvõrgul parandatakse ainult nii suuri auke, mis segavad normaalset võrgu käitlemist ja needki tõmmatakse lihtsalt kiirelt kokku. Iga parandatud koht annab sulle vähemalt 2 lahtist niidi otsa ja lugematu arvu suuri sõlmesi mis hakkavad peale iga pesu mõnuga präkkima - siit moraal, mida vähem parandusi seda parem.
PS. Ära seda esimest videot väga hinge võta, niiviisi tehes möödub sajand, enne kui mõne augu kinni saad traageldatud.
10.11.2010 10:18
1
Ja veel jätke meelde, et võrku RAKENDATAKSE ja PARANDATAKSE ning masin tehases KOOB võrgulina. Kahtlen sügavalt kas leidub mõni hull tänapäeval, kes ise võrgulina kooks. Võrkkiike võid punuda
10.11.2010 10:35
0
Pole küll spets, aga ikkagi võrku kootakse...ka käsitsi. rakendamine vast ikke ülemise ja alumise selise konditsiooni ajamine. Võimalik et eksin või on iiumaal asi teistmoodu. Vanaste olevat iiu naised ka võõrastele meestele enne and kui omadele.
12.11.2010 22:02
0
Mis sammuga te muidu rakendate? Ma mitmeid viise proovinud, praegu teen (enda tarbeks) üles 3 x silm miinus 10% ja alla 6 x silm pluss 10%. Püüavad küll.
12.11.2010 22:06
0
Püüa selle võrguga niikaua, kui kannatab, siis lõika lina välja ja pane uus lina.
Igasugune lappimine ja kudumine on ajaraisk.
Sõlmede kohta juba öeldi, et pesu need ainult segavad.
13.11.2010 08:46
0
ma olen kunagi omale huvi pärast ühe võrgu kudunud küll.
sellise 1m kõrguse ja ca 20meetri pikkuse. olin siis vist mingi 14 aastane

omaaegse "tööstulik kalapüük" abiga sai see tehtud.
13.11.2010 12:16
0
Iidlane veel eelmine aasta kudusin ise võrgu lina oma 250 m.asi selles et poest ostetud võrgud 180 kõrged, aga eelistan alla 150. loomulikult kapron võrgud minujaoks suht kallid ka poes.
15.11.2010 23:36
0
OK korrektne oleks olnud, et võrgulina kootakse ja loomulikult, siis ka suurema augu parandamine läheb mingit viisi selle alla.
Rannamees juba mainis reaalse käitumise suurte aukude puhul eespool ära.
To:Ernst. Ikka hullult aega peab inimestel olema.
Ja hulka küsimusi tekkis: Milleks on vaja tänapäeval kapronlina - isiklikult arvan, et see on tõeline peavalu võrreldes tamiiliga, kuigi püüab pisut paremini teatud kalu.
Tamiillina igas võimalikus mõõdus olemas.
Ka vanadel headel aegadel polnud normaalses mõõdus kapronlinu saada, siis lõikasid ikka lina kõrgusest kolmeks osaks ja KUDUSID ühe tugevdusrea lisaks.
Viimased tamiillinad ostsin hinnaga 40 EEK tk. Kaua võtab aega sellise käsitsi tegemine. Pakun, et mitu päeva tõsist tööd, rääkimata sellest, et omakootud silma sõlmede kvaliteet on oluliselt viletsam.
Ei aja kiusu, lihtsalt mool mötted sellised
15.11.2010 23:51
0
To: rumata. Sellist rehnutti pole teinud, aga 60m lappes linast peab tulema 22-25m võrk - sellise arvestusega tegin. Alumine ots loomulikult 4-5 m pikem. Erandiks on spetsiaalselt lesta- ja kammeljavõrgud, kus ülemine ots aetakse veel rohkem kokku ja alumine veel pikemaks.
Veel vähemalt sama tähtis element kokkurakendamise kõrval on aga võrgu kanne. Mida vähem kannet, seda paremini püüab kala ja seda vägevama kessitäie muda halva ilmaga saad
Palun oota