Siin peaks rääkima teatud maagiast või nõiakunstist. Kahjuks peab seda õppima umbes 50 aastat. Selle aja jooksul tekkib teatud agnostika, mis moodustub mööduniku hõllandusest, sellest päritud intuitsitsioonist ja reaalajas laekuva informatsiooni süstematiseerimisest. Ennete ja loodusmärkide märkamine ja arusaamine, hea landi äratundmine jne.
Ma kellaaegadest ei tea, kuid soe ja pilvine ilm, vahetult enne äikest, on ilm, kus haug neelab nagu viimane näljarott. Vähemalt mul mõned korrad on nii olnud.
Muuseas: kalale minnes on hea märk loomade liikumine. Näiteks rebane (eriti sittuv või saak hambus), kitsekari tee ääres põllul ja muu selline. Halb märk on esimesena ette tulev naisterahvas, eriti tühi kott näpus.
Haugipüügil ei ole kõige tähtsam kellaaeg. Tähtis on teada, kus ta võiks olla. Ja natuke kannatust.
Täna õhtul sai anne kanalil ahvenat püüdmas käidud. Õhtuti tuleb hästi, päeval pole proovinud. Väikesed küll, aga tuleb. Eriti meeldis must pöörlev punaste täppidega. 22-23 vahel hakkas haug ka vist nälga tundma. Vahetult enne 23 tuli üks selline:
Mõned minutid varem, mõnisada meetrit eemal, läks üks enamvähem samasugune ka ära. Kalamehe säärikutega mööda kaldaäärset seal kannatab päris hästi liikuda ja loopida.
minu kalad mis olen saanud 3nädala jooksul jooksul on 4,4 5.5 ,4.2 .. 1.8 .. 1,6 1,0 1,0 ,1.8 , 3,3 plus ala 30 mööda rabamist ja üks 400g ahven olen saanud kõik 12-16.00
Pigistab küll kõvasti, aga ega kalalaps sellest pikemaks lähe. Ainult silmad on punnis. Muda võiks endale lihtsa tõe selgeks teha- lastes sellise haugilapse tagasi on järgmisel aastal kilon kala. Seda tema ahnus ja tarkus tagasi lasta ei luba .....aga saaks ülejärgmisel juba kahese. Ilmselt liiga keeruline teooria.
Nu mida ? Väikejärwe haued ongi lühemad ja seljast laiemad! KuI ei usu küsi mu IMÄ käest!!! Järgmine paanen kaalu OTSa@ See oli Padari paisjärwe haug. Ise ma nad sinna asustasin 10-11 a. tagasi.
Üldjuhul Selveri alamjooksul kell 8.00 ja kui hästi läheb siis Rimi ülemjooksul 9.35, sel ajal võib isgi näkata forell, paltus...jne. Õnne proovimisel.