Otsi

Kas angerjat suitsetatakse teistmoodi ?

19.07.2005 22:43
Sai mõned angerjad püütud ja üks plaan oli proovida suitsetada, mida pole varem teinud. Tuttav väitis, et angerjat ei saa üldse tavalise suitsetusahjuga teha ja neid vaja mingi eritehnikaga suitsetada, et lõhki ei läheks jne.
Kas keegi jagaks kogemusi, kuidas neid suitsetada saaks, et normaalne tulemus oleks(pärast angerjas veel äratuntav oleks).
Ahi mul selline tavaline Harju keskmine, paar meetrit tulekollet ja restiruum.
19.07.2005 23:04
1
seo niidiga kinni
19.07.2005 23:04
2
Ära muretse, angerjat on raske ära rikkuda, aga siiski võimalik. Alusta kuiva lepa või õunapuuga, nii kaks tundi, siis pane kuivale puule paar halgu toorest juurde ja lase veel tunnike, siis aitab. Ahjaa, see kõik peab natuke pikema lõõriga suits olema. võid muidugi angerja suitsukotti panna, kus on lepasaepuru, siis praeahju ja tunni prast lauale. Viin võtab viha maitse ära, kui valesti puhastasid...aga angerja puhastamine on üks peenike kunskop.
19.07.2005 23:05
3
angerjale pane Priima ette ja lepp p..e sii tuleb priima kala....
19.07.2005 23:08
0
kas peale angerjasuitsetamist seda suitsuahju veel tsiviilotstarbeks kasutada ka saad?
19.07.2005 23:14
1
Ainult militaarseks.
19.07.2005 23:20
1
Kõik õige . Kuid tulega hoia kokku , mitte üle 60 kraadi . Külm suits . Enne lõppu panin veel piutäie raudnõgest , annab kena värvi . Protsessi käigus võid ise kangemat tarvitada ( ilma nõgesetta ) aga ahjul hoiia sim peal .
19.07.2005 23:28
0
Ägedama tulega kukkuvad nad sul alla ja lähvad lõhki kui paju koor , aita ka tihe piilumine .
19.07.2005 23:37
1
Ei saanud küsimisest e´aru.
19.07.2005 23:41
1
Tuleta noorus aegu meelde , kuidas oli nende 17 a. ja ühiskonnaga . Mul küll niivanalt enam probleeme ei olnud .
19.07.2005 23:46
0
Kasuta Prostamol Unot.
19.07.2005 23:56
1
Kõik saami komöödiad on head. Nalja pole, aga ikka on naljakas...
19.07.2005 23:56
0
S. Vaata vähe vanemaid , kaua sa ikka jõuad neid välja õpetada .
20.07.2005 00:05
1
Katsu katsu , ma üle 40 ne , enam õnge ei lähe . Aga mis kalasse puutub , sellega katsetaks küll .
20.07.2005 00:12
1
Õige, vana vähemasti püüab...noor on ikka loll
20.07.2005 01:09
1
Algab jutt angerjast või konksust,ikka lõppeb Prostamol Unoga.Tundub,et paljudel kalameestel hakkavad ealised iseärasused välja lööma.
Aga angerja suitsutamisest niipalju,et kõik nõuanded eespool on asjalikud.Angerjat suitsutatakse nagu iga teist kala-ainult 10 korda hellemalt ja hoolsamini! Kindlasti kasuta peale varrastamise lisaks turvavööd/nööri,et õnnetuse korral alla ei potsataks.Ja pigem sussuta madalamal temperatuuril kauem kui liigset kuuma annad.Igal ahjul omad iseärasused,mistõttu väga kindlat ajanormi polegi.Kui kogemus tekib,ütled lõhna ja välimuse järgi,et valmis.
20.07.2005 01:15
0
Unustasin . Minu ahjudes on lisaks muule ka põhja rest , kui kukub ei kuku maha .
20.07.2005 01:24
0
Ja tead , seda resti saab ka lõkke peal kasutada .
20.07.2005 01:25
3
Et lõpuni aus olla-suitsuangerjas,eriti selline tõsisem kala kõlbab ka hästi valmistatult ainult külalistele pakkuda.Oma pere sööb seni nurga taga himuga soolasiiga või praesilku.Nii et selles mõttes on isand Kurihauel õigus-eks ta üks seep ole.Mis siis et peaaegu välismaa oma ja kõvast reklaamitud.
Ainuke mõistlik viis on suitsutatud kala toosi ajada(omas mahlas ähk keeduleemes)-kui sink ja munad keldris otsa saavad,kõlbab vaesel ajal nälga peletama küll.
20.07.2005 10:13
0
Enne suitsu just see soolamise pool pidavat erinev olema. Soolvees igatahes tuleb leotada, aga kui kaua ja kui kanges, see vist ikka proovimise värk. Väidetavalt 12 h kanges soolvees ja pärast 1 h puhtas vees leotamist pidavat hea olema, aga ise küll 12 h arvan liiga palju olevat.
20.07.2005 10:46
0
Ise ei ole küll erilist vahet teinud, misiganes kala suisutades. See jutt aga küll õige, et rasvasem kala tahab kergemalt tulist suitsu ja tahe kala kannatab ka vähe kuumemat ahju ning kuna angerjas tihke nahaga rasvane kala on, siis väga suurt kuumust aretada ei olegi vaja - läheb lõhki nagu viiner (maitse ei pruugi seejuures üldsegi halb saada).

Samas selle soolamisega olen küll tozz'i pakutust hoopis teistpidisel seisukohal - soola tuleks kalale lisada alles peale ahjust väljavõtmist või siis natsa rohkem marinaadile.
Jällegi, angerjal korralik rasvakiht naha all ja seega kala soolas-vees solgutamine ei paranda mingitpidi kala maitset, pigem soodustab mahlade väljatõmbumist ja saate kuiva, kujult angerjat meenutava, kuid maitselt ebamääraselt soolaka suitsujunni.
Aga pean ka kohe ütlema, et mulle meeldib pigem magedam, kui soolane toit, s.t. ei ole suurem asi soolatarbija (valge surm ja muud hellitusnimed on ilmselt oma mõju avaldanud. Reklaami ohver, mis muud).
20.07.2005 10:51
0
Suitsukala soolamisest nõndapalju,et praktiliselt võiks vältida eelsoolamist enne suitsutamist niipalju kui annab.Angerjas on selles mõttes vist pea ainuke kala,millele enne ahju panemist lihtsalt tuleb soolaga kallale minna-pärast suitsutamist ei õnnestu teda ühegi nipiga piisavalt enam sooldada.
Paras tundub olevat mingi 3 tundi soolvees,siis loputada ja ahju.minuteid vähemaks võtta või juurde lisada tuleb juba kala jämusest sõltuvalt.
20.07.2005 11:31
0
viimane kord kui ise tegin suitsuangerjat siis hoidsin 4 tundi soolvees ja peale seda 1/2 tundi puhtas vees. Tulemus oli normaalne kuigi sai liiga palju kuuma.
20.07.2005 13:36
1
Mina lasen samuti 2-4 tundi soolvees soolduda oleneb kala suurusest. Peale seda loputan puhta veega üle seon niidiga kala kinni ( igaks juhuks), et lõhki ei läheks. Ja tõsi ta on, et pigem vähem kuuma kui rohkem!
21.07.2005 09:54
2
angerjale on kerisega ahi kõige parem. Kütad kuumaks ja siis annad ainult suitsu. Enne ahjupanekut kindlasti niidiga kokku siduda
21.07.2005 11:44
0
eh kurrat kuula ja imesta talisman angerjat 4 tundi suitsetab võis siis niidiga kinnitõmmatakse mis te jamate mehed angerjale suitsu maks 1 tundja rippuma pannakse traat konksuga tal ju nii paks nahk et kannatab küll aga sool ikka alati enne pannakse. aga nohh ega maitse üle ei vaielda nii et tehke kuis keegi heaks peab ja edu ussipüügis ja kulinaarses valmistamises
.
26.07.2005 16:13
0
vaata ja imesta tõesti milline kunstükk angerja suitsetamisest tehakse
) ise panen tavaliselt suurte latikatega ülemisele restile allapoole 1-2 resti prügikala... ennem lasen 15min kuni 30min peenes soolas vedeleda - siis pesen korra üle ja ahju - tulevad nii 1.5 kilosed latikad kui ka angerjad täpselt minu maitsele, ei seo neid kunagi kuhugi ei ümber ega pane ka rippuma isegi räime teen restil aga lahtine tuli võiks kambrist küll kaugemale jääda - vastasel juhul tekkib tõepoolest sardelli sündroom, ja eelpoolkõnelejatel oli õigus et süüa külbab seda anda ainult linnainimestele kes suitsuahju isegi 1-mest korda näevad või siis tõesti purki, aga purki üleküpsenud ussi ei sioovita toppida see üleküpsenud nahk läheb kibedaks aga ahjust üleküpsenud maitseb mulle näiteks rohkem kui soolika sees
kütan hõbepaju ja lepaga sekka õunapuud see annab kergelt punakas - pruuni tooni ja hapuka kõrvalmaitse ja suvel naati ja nõgest ka koldesse !!!
26.07.2005 17:28
0
No mida te sööte, kui suitsuangerjas ei kõlba. Ise ma linnamees ei ole, aga söönud olen teda nii palju kui vähegi sisse mahtus. Vahest on teil joogis viga olnud? Ja kui kellelgi suitsuangerjale sööjat pole, andke teada.
26.07.2005 17:28
0
Joogid minu poolt.
21.10.2022 07:37
2
sain 10 angerjat. Soolikad väljas ja soolaga hõõrutud.
Kas võib ka restil teha või peab tingimata rippuma?
Asjaga kiire. 
21.10.2022 08:20
2
Kes neid riputab? Samas on mõned ilma restijälgedeta küll.
21.10.2022 08:21
2
Võib ikka.Ma tuulekat teen ka restil.
UMP
image
21.10.2022 20:28
2
Iga kala tuleb enne ahjuukse sulgemist kuivatada,et keedukala ei tekitaks...Kui juba kõhunahk "lahti lööma" hakkab siis piisab soojast. Pole ju raketiteadus...smiley
21.10.2022 20:54
3
tehtud
hommee mekin, mis sai
23.10.2022 17:43
1
Homme mekid? Misasja?!?
23.10.2022 17:51
0
no öösel angerjat ei vohmi ju,
Või mõni teeb nii?
Mekk väga hää sai muidu.
Vana kalamees tegi oma tellisahjus, ma tegin nn BBQ ahjus, mul sai paremcheeky
23.10.2022 17:53
2
No süüa võid jah homme. Aga mekkima peab ikka otse. Tundub, et selle tegid siiski ära.
23.10.2022 19:12
3
Kõige parem on ikka jah otse ahjust!
Palun oota