Nii neid uusi kasutajaid siin nüpeldatakse kambakesi.
Varsti ei julge enam keegi siia kontot teha.
Kahju lausa nendest uutest miljoonidest liitujatest!
Huvi pärast küsin et mis selline asi maksab ka turul? Kilo hind? Vahel tiba praadida sibulaga täitsa timm , aga kiirelt vastu hakkab, tavaliselt enamuse minema viskan. Soolanud pole keegi ahvena marja?
Mustakal oli vist 4,5 euri. Hea, kui mari on enamvähem terve siis soola natuke ja praadida, kui vähe katkine mari siis paneerida jahuga soolatud marja ja teha kotleti sarnased pätsid ja praadida...ülihea amps.
Meie peres tehakse nii: eemalda mari kelmest, haki peeneks hea ports sibulat ja veidi küüslauku, prae või ja õliga klaasjaks, lisa mari ja prae läbi. Võid lisada sortsu hapukoort, sega korralikult. Maitsestamiseks soola, pipart, sidrunimahla, hakitud tilli.
Kõlbab soolata küll aga peenike mari ja mitte eriti maitsekas .Parim koos kotiga krõbedaks praadida ja soola ja pipart peale. Salmonelle väldi sapi sattumist marja hulka siis pole kibe.
See on 6ige tuleb vältida sapiga kokkupuudet. Vanad kalamehed ütlesid särjel on haisukott kuskil kurgu all,ilmselt on see värk sapiga seotud. Ahvena mariat tuleb ettevaatlikult lahata, hulgitootjal seda aega ei ole, seega tuleb maitseainetega seda m6rusust peita.
Nii palju ikka kogemust on, et sappi vältida. Olen proovinud soolata erinevas valmimisjärgus marja (sügisel, talvel ja kevadel, isegi seda, mis juba persest välja ripub lindina. No ei maitse, tee mis tahad. Praadides on enam vähem, kui on kotis mari. Lõikad ühel küljel kelme läbi, vajutad lapikuks, soola pipart ja pannile. Mida lapikumaks vajutad, seda krõbedamad tulevad ja maitse parem. Pärast hea sinepi või majoneesiga.