10m ei taha aga sellisega isegi prooviks viidikat ahvenasöödaks hankida. Kui keegi soome vahet käija viitsiks osta ja eestis kapiposti mulle visata oleks tänulik. Messengeris võiks rääkida.
Vanas kohas paar püüki juba põhimõtteliselt null ahvenat siis proovisin mitmes eri kohas lahes ja lõpuks leitsin ahvenad üles, võttis ussi ja suurim 550g
Söödakala suurus on oluline, kui niiöelda maimuga püüda, reaalsuses surnud maimuga. Ma lugesin vanu soome söödavõrgu teemasi, kus mõned viitsisid ka kommenteerida, et mismõõdus viidikat mismõõdus võrguga tuleb. Soome moto ei saada mujale, kui mandrisoome, see aegade hämarusest nii olnud. Selliseid poode muidu on soomes, kes probleemivabalt saadavad eestisse aga sellist võrku polnud. Väga tõsiselt ei viitsi jantida aga korra või kaks prooviks võibolla maimuga, jigitamisele võibolla tund+ vaheldust.
Selle 9mm sain eesti motonetist viimase.
Eilne püük siis 8.00-15.30. hommiku poole võttis kummi lutti pärast kella ühteist aint öökat. Suuremad ahvenad olid 400g, kokku oli kaalu kaladel 5,7kg.
Ma teinud suitsuahvenat konserviks aga sellega selline asi, et kõik, mis õliga, sellel tuleb selline õlikonservi maitse juurde. Isegi, kui ei kuumuta, et topid purki ja valad näiteks oliivõli peale.
Tänud Sepaonu! Kuumutamata vast ei säili pikalt aga mul on soov et konserv säiliks ca aasta. Siiani olen kasutanud autoklaavi aga mõttes mõlgub proovida särjekonservi moodi praeahjus tegemist.Kuramus küll,kuid pole veel välja nuputanud kumb variant parem on.