ei toimu seal rannapungerjas enam vist suurt midagi. ilus oli seal 80ndate alguses. suitsuahjud tossasid, rand oli rahvast täis ning ilmarise ja pioneeri suvilatest tuli mõnus meeste sumin ja laste kilked. viimati käisin 2004 suvel vaatamas, siis oli seal jõesuu täitsa rohtu täis kasvanud, majad lagunenud ja rand prahti täis.
Täna sai tund aega kahekesi loobitud ja seda keset päeva. Resultaat selline, et landiga sain ühele kupuvahile pihta aga võttu ise mitte ühtegi. Prahti on korralikult nii jões kui kaldal. tundub populaarne koht olevat, kas keegi oskab midagi ka saagikusest kõnõlda?
pühaba olin ca 5 tundi peal, sillast üles mitmeid kilomeetreid sai lanti veetud-loobitud paadiga.
Kaks ca 200 gr haugi oli kogu tulem. Õnge ja peibutussöödaga paar kilo viidikaid, mõned särjed, hulk nurge ja üks 200-300 gr turb. Kaldal siin seal oli tonkatajaid, ühel paistis kotis ka suht norm latikas.
Vesi sonnides ca 20 kraadi, jões 18.5 kraadi. Ilm oli kuum.
Kala on juba jões või pole mõtet sinnapooe ültse minna.Tahaks lähipävil kusagil ka feedrdada,kui keegi teab midagi sellest kohast kuidas kala võtab siis antke teada.
Mis siis tragad mehed räägivad, kas tasub Peipsi jõgedele veel proovima minna, või on hilja juba? Ise olen 3 nädalavahetust jutti käinud kuid särge pole sees olnud, seetõttu ei tahaks nagu uskuda, et hilja.
täna rannapungerjalt 1viidikas 3mehe peale.mustvees 2kg viidikat,2särge ja 2suurt teibi.kohalikud ütlesid et teibi see aasta polnudki,särge oli 2päeva tilkunud veidi.eile olevat viidikas hästi võtnud ja mõned suured kogred saadud.
to mhmh>>> Selles asi ongi, et oled ainult ndl. vahetustel proovimas käinud.Ega särg loll pole ja ära arva, et ta ei tea nädalapäevadest midagi.Loomulikult ei jäta särg selliseid tähtsaid toiminguid puhkepäevadeks, millal kalamehi kõige rohkem kalal käib
Tegelikult nii oligi ja Peipsi lääne ja põhja kaldal toimus kude just eelmisest kolmapäevast- reedeni.
kunagi ammu Pungerja vanast sopist,mis enne järve ja silla kõrval,kõvasti haugi sai katkutud,nüüd juba pea 15 aastat pole sinna kanti sattunud ja ei oskagi rohkem kommenteerida
Ma ei taha enam särje lõhna ka tunda ei ole 17 särge ega veelvähem 27 kg särge vaid pool kuuri on täis umbes 1700 pead kuid nende kalade püügiks on ridvaga vehitud nii et halb hakkab!