Sel aastal korra käidud. Vaid üks 2.2 kg-ne haug pika landivedamise ja loopimise peale Läänistest ülesvoolu. Haugiga sel aastal üldse siiani suht nukker olnud.
käisin läänistest allpool (kahe järve vahel) ja 0. Mõned võtud olid ja mõned läksid ära. Üks ilus haug paadi juures ära läks. Aga kätte ei saanud ühtegi.
10 veebruari ajal oli ka umbes selline, kuid kalad olid 3-4 cm pikad.Lanti kerisid siis vesi kihas sellistest landi ees aga ootaks midagi asjalikumat infi. KAARA kas sa ei ole jõeääres käinud oskad äkki aidata ?
kas eelmine aasta jões latikat ka oli kudus?Ja kuidas siis see aasta jões vee tase on?ja latikas peaks juba jõkke siise tulema...et olen selles sada protsenti kindel,sest olen seal pyydnud seitse aastat , aga nyyd kahjuks elan ise viljandis..
Juba kaks viimast aastat on latikaga kehvasti.Üks asi on madal veetase ja teine põhjus on suudmest Kikassaareni ja veel tsipa edasigi võrkude-mõrdade kadalip. Ma ei hakka rääkima veel nendest võrkudest mis Praagalt pihta hakkavad. Võrgud peab välja võtma 1. maist, aga selleks ajaks on kuderändele liikuvad suured latikad juba ära suitsetatud ja turuhoones mahagi müüdud.
Värske info lahinguväljalt.
Tuul. Tuul. Vali tuul.
Jääd pole, mõlemal pool silda, ainult kaldaääres kohati meeter/kaks. Käsiõngega mõned särjed saadud ja landiloopimise tulemus suur 0. Kohal kolm kalameest. Rindereporterid õhtuks infot uuendavad.
kallasrada ikka kehtib, aga see on jõe kohta.
nn sadam ei kuulu selle alla. Või kui läbi räga isegi suudad selleni pääseda, siis püüdjat vast ära ei aeta, aga märk on, territooriumil viibimine keelatud
Kallasraja saab mitmel juhul kinni panna üldplaneeringuga. Selleks peab põhjus olema, suur ühiskondlik või erahuvi, sadamaks kvlifitseerumine jms
Ilmselt seda, mis seal tulevikus toimuma hakkab teab ainult (uus)omanik.
Kummalistest kohtadest paatidega peale minejaid ongi vähe aga mulle tundub, et KOV ei tea nende olemasolu üldse. See, et kov peaks tagama mingid juurdepääsud kallasrajale on sõnakõlks ja reguleerimata, mida juurdepääsu all mõeldakse, kus need olla võiksid jms Igasugu kinnistuomanikud käivad vallas ja räägivad, mida nad tahaksid. Ükski paadiomanik või kalamees ei käi ju. Kust kohast nad teadma peaks, et probleem järjest süveneb. Äkki arvavad, et noh, aga tartus on ju slippe, sõida paadiga Läänistesse.
Inimene võib oma kinnistule igasuguseid silte panna oma tahte väljenduseks. Ja muidugi ka igasuguseid vaimukusi ja maitsetusi kah, nagu oled mul kirbul ja kalapüük keelatud jms Keskkonnaamet vms on ka korduvalt kommenteerinud, et nemad nende siltidega ei tegele, inimene peab ise orjenteeruma, et mis on nali, lollus või mis on tahte avaldus.
Kui on sildid eramaa, eravaldus jms, siis on see silt informatiivne, ahah, eramaa.
Kui on silt mingi tahte avaldusega, nagu sisenemine keelatud, viibimine keelatud, lubatud ainult jalgsi ja jalgrattaga jms, siis sa saad aru, mida omanik soovib.
Minu meelest ei ole reguleeritud, mis seal siltidel olema peab, igaüks kirjutab mida soovib. Ja tahet võib avaldada ka suuliselt, silte pole, lähed kuskile jalutama, tuleb omanik ja ütleb, et olete minu eramaal, palun lahkuge.
Natuke hall ala on see eramaa veekogude ääres ja omaniku tahteavaldus. Kui sa liigud mööda jõekallast ja pole mingit selgelt piiritletud ja tähistatud eramaad ja kusagilt 100-200m kauguselt tormab suvaline vend ja keelab sul seal liikuda väljaspool kallasrada, siis on see sulaselge ahistamine. Mingi lihtsalt eramaa silt on informatiivne, aga piirangud üle igameheõiguste võivad tekkida alles konkreetsete ja looduses tähistatud piiride puhul. Iseasi kas sa tahad oma tuju rikkuda mingi ülbikuga vaieldes.
Käisin eelmine nädal ka Läänistes, kaldalt ligipääs on peaaegu olematu ja ka jõgi ise on väga kinni kasvanud. Eramaa siltide taga on varjul uhked sadamad suisa laevadega - ei kujuta ette kuidas need kaatrid seal sõidavad. Ahvenapunne mõned sain ja ühe pooleteistkilose haugi ka.
Kui on ametlik sadam, võib kallasraja kinni panna, kui on lihtsalt kellegi paadisild, ükskõik kui uhke, siis tegelikult kallasrajal liikumise õigus kehtib.
Kallasrada peaks kehtima jah, aga nagu Emajõelgi on kaevatud kanalid, tihti kuni 100m pikused ja majapoolses otsas jookseb vabalt ringi hundisuurune või suurem koeravolask. Sinu õigused on ainult õigused, läbi ikkagi ei pääse. Ja kui pääsedki, saad ikka vokaalse keretäie. Elu kõige koledamad sõimamised ja ähvardused olen saanud maaomanikelt. Mingi naisterahvas lubas isegi maha lasta.
Mina ei ole EKS loomisega seotud olnud ega palju tema tegevuses osalenud. Õngitsejate Liidu nimel on mõnikord õnnestunud arvamust avaldada, aga kui on mingeid seadusemuudatusi või harrastuspüüdjaid puudutavaid piiranguid tahetud läbi suruda, siis isegi protokollitud eriarvamustest on jõuga üle sõidetud.
Ajasin segamini testi, Matit EKSi loojate hulgas polnud jah. Ega Matit milleski ei süüdista ka, harrastajate heaks ilmselt rohkem teinud kui keegi teine. Kahju ongi lihtsalt sellest et keegi tegelt harrastajaid ei kaitse olulistes asjades nagu just see veekogudele ligipääsetavuse teema või lollide seadusete muutmine.