Otsi

Keila Jõgi vol 105.

1
2
3
23
24
25
26
27
12.11.2022 19:03
20
Lohutus ja stiimul,mis täna sain, rohkem,kui südamlik

Lõunast pidasime tütre juures ühist kohvilauda. Tütre ja lastelaste poolt mulle terve kinkekott erisugu sobivaid meesterahva riideasju isadepäevaks

Siis viidi veel alevisse autol poodi ja sain ka seina kallale ja raha välja natsa koukida.Polegi Kohila veel pommiaugustunud,sain kohe esimese tiiruga Coopis Kalastaja uue aasta kalendri - mu tuju meeletult tõusis.Ikkagi stiimul,et kindlasti kevadest jõele õngele ,võtupäävad ju sees ja puha
12.11.2022 19:51
17
Tubli mees!
08.12.2022 17:08
9
Sai täna proovimas käidud jääd nii 10-12 cm. Kala mitte üks tonks.
09.12.2022 12:47
5
Veeseisu mure ilmselt see sonni teema, kahe katsetusega ei näinud ka toksugi, käisin juba päris esimese jääga. 
09.12.2022 16:40
2
Ma ka 2 nädalat tagasi proovisin mitte üks tonks
09.12.2022 16:41
2
Nüüd saab juba jõe peal aukutele ka enne oli mingi jää kört nüüd 15 kraadi külma ...
09.12.2022 16:44
5
Selles suhtes hea et vee tase madal jõel vool väike ja jäätab lihtsalt saab jõel ka tuiata üle pika aja.
10.12.2022 15:17
10
Täna jõel läksin haugi ahvenat püüdma,aga haug ei võtt üldse ahven oli päris väike kuigi võttis päris normilt. Tuli särge proovida see võttis koguaeg aga ka suht väike 55 tk 3.5kg.
13.12.2022 16:15
11
Täna samas paigas 116 särge, 8 kg. Ahven ikka aint väike kõik tagasi. Haugi ka ei tulnud.
14.12.2022 04:14
4
Trulling, pead bisnesi käima ajama. Lükka aga pisemad särjed elussööda ämbrisse, kodus pistad mullimasinaga akvaariumi ja müüki, ostavad niiet vähe pole.
14.12.2022 14:07
16
Kõne kell 4.14 hommikul, et *kle me hakkame praegu kilulinnast sõitma, et kui me sinu juures oleks viiepaiku, kas siis 10 särge saaks su käest * kõlab unistuste bisnesina. Paar vahekõne kah, et * kle ütle korra veel see aadress* ja *me panime vist teeotsast mööda ja seda punast maja pole näinud* hoiavad kenasti ärkvel. Rüüpad kohvi, vaatad akvaariumi mullikesi ja tunned, et elu on lill.
14.12.2022 14:32
4
palju elussööda särjeke maksab.laugh
ddt
image
14.12.2022 14:48
3
Palju särjeke maksab? Ära küsi, muidu äkki inspektor ütlebki hinna.
14.12.2022 16:44
2
Ma ei tea kuidas teiega on aga mulle igatahes poetakse alati külje alla elussööta nuruma, kõik see aeg kirumine et väikest kala raske saada. Kui ma saksamaal elasin siis sai mõisa keldris kõiksugu liike ette kasvatada. Mingi handymani lastebassein ja kaks mullinasinat sisse, isegi forell elas ilma mureta, kühvliga graanul ette ja asi ants. Tõsi ta on et kolme kaupa särge müües on paras peavalu aga kui see reaalselt ärilise eesmärgina ette võtta siis 50tk korraga kliendile müüa on nalja asi. Mul vist sõbraga kahepeale läks eelmine aasta paarsada pisikala
14.12.2022 16:56
4
Igasugune kala müük eestis harrastajatel keelatud. Kala müüvad kalakasvatused ja kutselised kalurid.
14.12.2022 17:08
5
Täitsa teadlik, samuti on keelatud kala siirdamine ühest veekogust teise. Niiet sisuliselt ei tohiks unna ega kalatükiga ka teises veekogus püüda, äkki pääseb plehku. Iga viimnegi kui loom peab ka sildistatud olema, et kõrged saksad näeks kuskohas eestlase toidutagavara on. Sõja korral hirmsasti ohutu info teistele ju, numbriliselt, liigiliselt ja kaaluliselt loodud kaart, teadmaks kus kohas on teise riigi toidu tagavara. Seepärast ma nimetasingi nõnda , kui sa mu kirjet loed.... Trulling, pead bisnesi käima ajama. Bisnes on äri, ettevõtlus. Väike tegelane mahub seda tegema täitsa kodustes tingimustes
17.12.2022 12:40
4
Läksid rippu.
18.12.2022 18:32
3
Täna täitsa uskumatu jama! Käisin ühe augupeal kust muidu ikka kas haugi,särge või mõni ahven aga täna mitte üks tonks .. ei mäletagi sellist korda seal. Ilma muutus vist või see üldine selle aasta madala veeseisu jama.
19.12.2022 00:12
4
Sätib põit paika jah. Havil kaanid seljas, tähendab et passib paigal. Särjed uitavad üksikud, võtttu teeb harva, minutike viis. Ahven on all, togib hommiku tundidel hetkeks aga jätab järgi, kõhualused ei ole kirkalt oranzid ja emased marjakandjad ei ole veel korralikult parves. Aga nii kui ujupõis uue rõhkonna järgi paigas on ja kristalliseeruv pinnavesi ei sunni paigale,haukab nii et vähe pole. Passin kolmandat päeva peale, pühapäevaks oodatud sula jõudis alles õhtutundidel. Ehk lähipäevil avavad suu ja haukavad,enam kui kindel. Ujupõie täitmis ja tühjendus protsess võtab kala argielust niipalju ära, et söömaks jäetakse vaid paluke hädapärast.
19.12.2022 16:54
2
Tasus ootamist ja peale passimist. Täna lükkas suu lahti, isegi liiga palju. Kokku kuskil 200 auku ja tohutu mõistliku kala otsimine, sest iga kolmas auk andis pisemat ahvenat. 1.5kg havi põigile, 5 väiksemat tagasi. 141 pisemat afunni siirdasin uude elukeskkonda(eraveekogu). Koju haarasin 20tk. Leidsin suure kala üles kell 14.30 ja alustasin kell 8 hommikul. Äraminekuid ja togimisi kuskil 300, kala on nii ahne, et isegi särg hammustab põigi kolmikut. Lilla seljaga 3.5cm lucky john põik murrab juba mitmed aastad,nägin rapla kalapoes ja võtsin 4 viimast kohe ära, täna jäin juba ühest ilma, kuigi püüan nööriga. Ühesõnaga, homme jätkan sealt kuskohast pooleli jäi. See oli lihtsalt trullingule vastuseks, näe, peab paika, põis sätitud ja hullmaja võtt. Nb, jutt ei ole keila jõest vaid kaisma järvest.
19.12.2022 16:56
4
Need läksid nuumale. Las elavad uues kohas ja söövad igasugu satikaid vähemaks
22.12.2022 13:31
1
Eldoraados hakkab jää  vaikselt ära minema

22.12.2022 13:37
4
Mida iganes. Kakale.ee on surnud.
22.12.2022 14:10
4
Ülejooksul keskmised voolukanalid lahti, ääres jääribad, augud mittekandvat jääd täis, targem sügavkülmast fileed võtta.
22.12.2022 14:54
1
Kui selle noa ja kahvli õigest kohast juppideks saed siis saab kõveruse poolest päris mitu sikut.
22.12.2022 16:03
12
Mulle pole vaja juppideks saagimist soovitada, ma oskan roostevaba haamriga modelleerida nii, et mul pole käiata ka midagi vaja..
23.12.2022 11:58
1
Täna õhtust jälle lubab miinust, ehk ei lähe kogu jää minema siis jälle mõne päeva pärast peale saab vast.
24.12.2022 23:12
2
Rahulike jõule kalameestele ja kaladele.
26.12.2022 15:46
3
Peale sula vesi vähe tõusnud ja voolugi tulnud(täna muidugi vesi juba langes korralikult, jää kaldas murdus) . Suurem avhen igaljuhul vähe liikuma hakanud kaasa võtsin 2 kg valitud kala suurim 355g, tagasi auku läks oma 25-30 näpupikust.
29.12.2022 14:58
1
Tänagi samas paigas käidud. Suur ahven jälle kadunud, väikest tuli nagu ikka. Keegi oli 2×2m augu jäässe saaginud seal jää aint 3 cm. Samas paigas kus ma särgi püütsin eelmine kord kes teab, nii et ettevaatust kui veel lumi ka peale tuleb.
29.12.2022 16:08
3
Ma jändasin täna samamoodi. Otsimist kui palju ja ainult ühe kala pesa leidsin terve päeva peale. 61väikest kilu ja 12 korralikku pätsi. Kala oli arg,vaevu tõgistas ja mekkis põiki. Nii kui väikse kõksu vastu mokka sai,kohe alt läinud ja enam suud ei avanud.
29.12.2022 19:46
4
Viimane asi veel katsetamatta. Lõikasin jälle isendid pilbasteks ja surkisin seedekulgla kallal. Kaks võimalust,kas magu on täiesti tühi ja peene kui kurivaim,või on kõhus kiilivastsed või vesimardika vastsed. Maimudest ei toitu,järelikult sikut ja balansiiri ei pruugigi himustada. kuskil proovisin sellist üüratult suurt kirpu,umbes sama suur kui vett täis imenud rosin, läikiv hõbedane... See meenutab oma suuruselt ja kujult pisut neid vastseid,vot see tuleb välja ajada
29.12.2022 23:18
4
Kui hirmus tahtmine teada, mida kala parasjagu sööb, siis tuleb mao sisust sete välja pesta. Paned mao sisu mingisse anumasse, vesi peale, loksutad, valad taskesi sette minema ja nii koordad niikaua, kuni terved putukad või nende jupid on vaadeldavad. Keilas on gammarust ka, niiet vee kvaliteet on rahuldav. 
Äkki oleks õigem keila jõega piirduda, mitte kaismad ja jumalteabkusüleeesti vat mul kah täna oli nii ja naa.
30.12.2022 01:06
4
Õige mõte. Katsun oma suu koomale panna. Märkuseks lihtsalt niipalju,et olenemata veekogu täpsustusest,jagatud info on aja ja teemakohane,kohati ka hädavajalik. Kui ahvena põhitoiduks ei ole kalamaimud ja neid imiteerivad pakutavad simulandid,siis ega ei ole mõtet neid pakkuda ka.
30.12.2022 01:23
3
Mitte,et noh hirmus tahtmine teada saada, vaid kirjutatu suunas mõttele. Kalale pakkuda tema põhitoitu ja püüginumbrid paranevad. Samahästi võiks praegu metskitse kõhust arbuusi otsida. Kui ahven ei söö maimu siis ei söö,ning neid imiteerivaid püügivahendeid ei ole kõige mõistlikum pakkuda arvestades kapriissust. Alvar,äi alles sügisel müüs keila kaldalt krundi,ei ole mitte kontvõõras teema
30.12.2022 11:47
5
Ise seda ei usu, et ahvena kõhu sisu põhjal võiks aastaläbi mingit kalapüügi taktikat aretada. Kala päriselt söödava söögi suuruse klapitamisesse oma peibutiste suurusega kah ei usu. Ma tean enamuste eesti veeputukate eluringi ja reaalset suurust läbi aasta ja ei ürita selle suurusega klapitada. Ise tuleb see piir leida, mida enamus kalast on nõus neelama. Suur osa aastast ahvena söögilaua põhiosa kiili ja päeviku nymf. Selline naturalistlik silikoon olemas, paljude microjigitajate lemmik kah. Vahet pole, kas ta päriselt vees on 1" või 1,6" , kõik sinininad löövad 2 tollist. Edasi kuni 3 tollini on nii ja naa, oleneb.Vahet pole, kas putuka või maimu imitatsioon, mängitamise kiirusest oleneb, kas härradele vees sobib või mitte. Mina püüan ainult vabast veest aga mul kayakisemu püüab larvaga jäält ka. Isegi putukaga püüab. Praegu teeb minu juhendamisel esimesi samme putukasidumises, et kevadeks nii kaugele areneda, et saab juba ise oma asjad enamvähem viisakalt püügikõlblikuks seotud. Esimesed valesti seotud, natuke puterdas, et mis kuhu käib aga see midagi ei loe, kui õigesti mängitatud, küll lööb.
30.12.2022 16:17
4
Putukas toimib tõesti heasti. Wimbu tõi mulle kunagi soomest leeche, ning need teevad tõesti imet. Elussööda kergem kork liinile,leechid rippu,dropshoti raskus alla ja lihtsalt allavoolu lupsutades toob triod ja duublid vahvalt,nii on justkui kauem aega sööta kalal nina all hoida,muidu läbi kerides jääb tihtilugu vähe aega kalaga kontakti luua. See võib olla muidugi mu enda kinnisideeline kiiks et jälgin kalade põhitoidulauda ja vastavalt sellele üritan naturaalseimat ja ligilähedaisemat valikut pakkuda,justkui harjumuspärasetele valikutele lootea. Ma vahel olen lihtsalt kinnutust saanud oma kiiksule. Näide viidikat on lõppmatuseni,vesi keeb ja neid võiks kasvõi kahvaga ämbritega välja loopida. Ahven istub täpselt all,kõrval ja ümberringi aga ikkagi on magu kala maiustamisest tühi. Punast püüdes pakun pöörlevat virblit siis kui kevadmaailm on ellu ärganud ja igasugused lendlejad toimetama on hakanud, muul ajal leechi,kummiluti ja voblerite kasutus. Mitte et katse eksitus meetod ja enese kogemustega uhkeldus ja kiitlus,vaid lihtsalt tavaline praktiline vahe kogustes ja võtu aktiivsuses. Ei muud kui lihtsalt heasüdamlik tahe aidata,ehk on kellelgi mu mõttemaailmast kasu ja 'leib" jõuab kergema vaevaga lauale
30.12.2022 21:21
11
Ma panin oma uusaastasoovide karpi selle, et soovin kohata uuel aastal Keila jõe ääres meest, kes elussööda korgi ja leechireaga kolmikutena ahvenat rebib.
31.12.2022 09:10
4
Ahven kui keeluajata liik on massiline parvestuja,tesa on palju kuid kuhu koguneb,peab teadma. Ole mees ja püüa,kui ei tea millal või ei oska on iseasi. Vihjeks niipalju,et siis kui niisk jookseb niiet ülekere ligane ja teda tuleb ämbrite kaupa ainus jama et vaid paar 2 päeva ja pidu läbi. Mulle paistab et on olemas vaid sinu ainuõigus ja üüratud uskmatused. Kas ma pean ka gopro pähe siduma ja tipust tipuni keila koos kõigi lisadega läbi sõitma ja kinnitatud statistikat avaldama,et täna oli kala loonel vana tammiku alt kolme kilomeetri kaugusel, või et kohilas paisu all tuleb jube heasti?teeks pilte ja kutsuks kõik sinna? kala võtab alati kindlates kohtades ja aastakümneid juba nii? Ma teist masti mees,tambin jala niikaugele kui kannatab,hargalad on rasked,eriti soodes,siis peab gps peos olema et põhikanali pealt maha ei kaoks. Kala ei vaja vaid sügavust ja laiust, et oleks suur populatsioon ja ala sikutada. Mina leian kopratammide vahelt lõksust täielikult üle nuumatud isendeid küll ja isegi havi on seal vahel parves. Targem annab järele isand sepp
31.12.2022 09:27
3
Ja miks putuk leech,elussööda kork ja tinapomm sinna alla? Sest tolle vahendiga püük toimub siis vesi on suur,kallastelt lundki näeb. Igasugused silikoonluti mehed ei saa voolu kiiruse tõttu põhja kätte,kui panevad raskeima jigi pea et põhjani pääseda,ei löö enam kala palukesele pihta või ei suudeta stabiilset kõrgust hoida. Minu veidra jubinaga on putukleechid põhja ligi toimetatud ja niinimetatud sööt ei ole raskusrakendatud. Jaa putukad ei songi mööda pühja konarulusi vaid kork hoiab neid suts kõrgemal,ei ole hirmu et silikoonlutike/putukas raiuks mudasse või rohtu.
31.12.2022 11:19
10
Ärge mehed nüüd siin veel pidurdage. Siit paistab filosoofide kivi. Tilgub puhast kulda.
14.03.2023 20:39
0
Ju Keila jõe ahvenad näevad neid kummilutte kõige rohkem, mul kõik UV+ aga kaks värvi teen ilma kah
https://youtu.be/BImXZSRvbPo
Juudi silla kunnile võin kah peotäie testimiseks anda, need küürakad on su vanadest luttidest juba tüdinenud
Siit saad vaadata, äkki mõni värv jääb silma 
https://rb.gy/yeyulb

14.03.2023 22:04
0
Vasak alumine on küll väga vahva ja erk justkui jaaniuss. Kunagi üks mees näitas,et vala fosforpind koju põrandaliistude katteks. Siis ei pea iga õhta põit laskma minnes elektrit raiskama ja tuld läitama,liistude helendus hoiab koridorid valgena. Huvitav kas kalade igapäevane toidulaud ka põhjas helendab? Näiteks mõni liik allpool veepinda,minu jaoks tundmatu ja õppimatta maailm. Siiani olen vaid veepeal näinud perekondande kaupa kobraste silmi kottpimedas kes parasjagu veelt välja turritavatelt pindadelt otsa põrnitsevad,need justkui helkläikega helendavad
14.03.2023 22:17
0
Kes see juudi silla kunn on foorumis nii nimetatud või jutumärkides?
HA1
image
15.03.2023 18:33
0
Vaata eelmisel lehel ülevalt teine kommentaar.
15.03.2023 19:58
0
Sepaonu eks jää jõelt läinud ja vaja nö varusid täiendada ja uuendada,oleks huvitatud nendest kummiluttidest.
19.03.2023 21:01
4
saatsin ühe jääpanga jõepostiga allavoolu ja käisin kammisin pokude soengud ära, praegu jõgi enamvähem peaaegu sängis, õhus on kevadet
thl
image
23.03.2023 18:40
0
Kas keegi isand Juurikast ka midagi teab?Telo ei ole kättesaadav.
24.03.2023 21:03
0
Paari päevaga ülemjooksul sängist väljas, mul kodu juures üks lääpas raudsild täiega vee all, vesi metsa alla välja. Allavoolu muidugi veel hullem. Arvan, et nädalapäevad pole vaatamas ka mõtet käia.
1
2
3
23
24
25
26
27
Palun oota