Otsi

kala autoklaavis

27.05.2006 17:11
lugu järgmine muretsesin endale autoklaavi aga oleks vaja kogenute nõu kuidas toimida ja retsepte nt latika või linaski tegemiseks purki ja mis temperatuuriga kui kaua jne
27.05.2006 17:39
2
Ilmselt on nn. "autoklaave" erinevaid, Mõistmaks mis toimub ja ka nõuanneteks oleks kasulik....http://www.obs.ee/~jaak/loengud/esimene_02/loeng8/tryk8.pdf
27.05.2006 17:55
11
Ma Poolast lābisõidul nāgin ka ūhte avto-Klavat,keda oli nii koledasti kasutatud,et endale muretseda sellist "asja"ei tahaks ei linaski ei tripperi purki tegemiseks
.Temperatuur tavaliselt pohhui peasi,et ikka purki suudad panna
27.05.2006 22:53
2
to esna
eeldasin et keegi ehk teab mis asi on rahvakeeles nn. autoklaav ja ootasin ainult kogemusi ja retsepte füüsikast tean ma niigi see mind ei huvita.huvitab ainult kuidas saab kalaluud korralikult pehmeks hautatud ja maitsev suutäis riiulisse
28.05.2006 14:23
1
Angerja panin karpi. Nõuka aegsesse autoklaavi mahub täpselt 9 karpi. Tulele ja peale keema hakkamist 1+1,5h keetmist ja peale seda veel 0,5 h hoiad kinniselt. Siiani kõik selgrood ka pehmeks saanud. Linaskiga tegin sama.
28.05.2006 14:54
2
asi oleneb klaavist kui temperatuuri ja rõhu mõõdik peal siis lihtne lõõd 1ati sisse ja tulele 15min. 110kraadi juures ja valmis kõik kondid luud pehmed on.kui pikemalt lased võib kõrbema minna säilib aga aastaid.
28.05.2006 18:12
1
mul sihuke suur mahutab u 80l täisautomaatne elektriga töötab välimine veesärk kütab tünni sees olevat staffi rõhumõõdikud on küll kõik peal ja toimivad umbes tunniga sain auru üles aga temperatuuri ei näita pole sellist kohtagi kuhu saaks termomeetri panna survet annab kuni 5kg/cm2 .ühesõnaga mahub sisse pool siga korraga või 50kg kala purkidega . nagu ma tabu kommist loen piisab kalale 15 min. aga rääkige kala maitsestamisest ka midagi kui palju soola ,pipart ,vürtsi loorberit , sibulat või mida keegi pannud on 0,5 l purgi kohta
28.05.2006 18:48
1
Ma lugesin esimese hooga "kala autokraavis".
Esna antud link oli päris huvitav.
07.09.2008 19:41
0
Värskendaks teemat. Kust saada autoklaavi. Olen omal ajal tomatipastaga latikat teinud. Tomatipastaga võrratu, Luud olematud. Mõnel on äkki ka retsept
22.12.2008 22:47
0
Mul kunagiste Progressi plekimeeste autoklaav, 24 1/2 liitrist purki mahub sisse. 2atsi algsurvet, kala koos luudega ajan 117-118 kraadi peale ja siis pütt tulelt maha jahtuma, surve peab algtasemele tagasi langema, muidu võid klaasipudi korjatavõi karpe palli asemel tarvitada.110- 115kraadi juures jäid kondid veel veits igemeid sorkima.
Latikut olen teind järgmiselt: soomus maha, ja kerge sool sisse ja suitsuahjus kerge värv peale, edasi tükkideks ja purki, natuke veel maitseaineid juurde(siinon igaühe vaba valik) sorts õli peale ja siis vesi takka, niiet materjal enam-vähem kaetud saab.Kaas nätsti peale ja pütti.
22.12.2008 23:04
0
Kas see autoklaavis kala tegemine on sama väärt värk kui pesumassinas kesvamärjukese meisterdamine? Või näiteks segumasinas jäätisekokteili valmistamine?Või sumbuti juures kala suitsetamine?
22.12.2008 23:14
0
Avtoklaavin om hää kalarappeid teha ja turustada "Kilu tomatis" sildi all.
22.12.2008 23:25
0
tomatis pole nendel rapetel maitsel väga vigagi.
23.12.2008 00:39
0
Ühishaud üks päris söödav asjandus on.
23.12.2008 00:43
0
taadus suudus izmet aaraa.
27.04.2012 16:41
1
Sooviks osta autoklaavi.
27.04.2012 16:55
0
Sou graag 'n vogtige te koop
27.04.2012 18:38
0
Ei hammusta lahti Su kommi talisman.
27.04.2012 18:41
0
Holland.
27.04.2012 19:14
0
AHAHH!!!Tule kuugel appi!
27.04.2012 19:26
0
Niikui Toomsalu Ennu komm, ainult Hollandi keeles.
27.04.2012 20:50
3
mulle meeldis see aastatetagune AT-I KOMM:
at1969 27. mai 2006 17:55:08

Ma Poolast lābisõidul nāgin ka ūhte avto-Klavat,keda oli nii koledasti kasutatud,et endale muretseda sellist "asja"ei tahaks ei linaski ei tripperi purki tegemiseks
.Temperatuur tavaliselt pohhui peasi,et ikka purki suudad panna
27.04.2012 20:55
0
Ka nõukaaegne kiirkeedupott ajab asja ära.Kolmesajaseid plekktopse mahub sisse paras posu,pooleseid purkke kümmekond.Hea on kui oskaksid "nokitseda"poti kaane külge ka "kellad,"so.manomeetri ja termomeetri, Retseptid jäävad samaks!
27.04.2012 21:06
0
Mina panin tõlkijasse: tahaks osta autoklaavi.
Miks tagasi tõlge sama pole, küsige google jobudelt.
27.04.2012 21:08
0
Mul on vene kiirkeedu pott. Sinna küll üle kolme purgi sisse ei pane. Neid pooleliitriseid. Konserve ehk saab kümmekond sisse pigistada.
27.04.2012 21:09
0
Ja keel on afrikaani, mitte ollandi. Andere taal, nigut ollandlased mulle ütlesid.
28.04.2012 14:24
0
Kui keegi pakuks sellist suurt kiirkeedu potti võtaks ära, samas ka autoklaav aktuaalne.
29.04.2012 19:53
0
Ehk on kellegil sammused asjad üleliia?
27.06.2014 18:26
1
Talisman, ae! Kaua keedad oma potis neid konserve?
27.06.2014 22:44
0
mul sõpsil tehtud 40-l. autuklaavist three in one. samakaaparaat. mahlaauruti ja konservid muidugi.õppige diletandid....
27.06.2014 22:51
0
Ja õpituba toimub...?
27.06.2014 23:15
1
Tõstsin naca keskmist hinnet kah, kui infot rohkem oleks, siis viiekat väärt enivei.
27.06.2014 23:52
0
0,5-1h, siis lased aeglaselt maha jahtuda.
27.06.2014 23:57
0
St. pott peab surve all vusisema. Ventiil teeb sts-sts-stsss...ja käib aeglaselt ümber oma telje.
Vaikne tuli.
Tähendab gaasipliit või puupliit on paremad sellele potile, sest mul on nõu põhi natuke kummis juba elektripliidil sussutamiseks.
28.06.2014 15:43
1
Tänud! Lasingi oma loogika järgi tund ja naca peale, maitsnud veel pole, aga loodan, et vussi ei keeranud...
5h
image
02.08.2014 15:51
1
Pada sai ka tulele,sisse visatud mõned(10tk)vürtsikilu konservi aastast 1988.Vette lisatud tomati möginat( 1kg.põltsamaa toode) ja mõni kilo poola tomati värskeid viile.Siis veel maitseks ja lõhnaks 500gr.kukekaid ning meresoola.Las keevad hommikuni,kilu tomatis vast hää tuleb.Kas ei peaks kilukarpidele mõne väikse augu sisse tegema,maitse saaks paremini ligi.Ei jaga seda klaavi värki hästi.
23.09.2022 21:04
1
Soojendan teemat üles,tere! Autoklaavis valmistamine on hakanud huvi pakkuma ja siinkohal uuriksin teadjate käest, kas purgid peavad olema need vanas stiilis kaanetatavad või peavad klaavis vastu ka kaasaegsed keeratava kaanega variandid? Mul seisab üks kasutust mitteomav õlleankur, proovin sellele sisendada, et ta on edaspidi autoklaav, näis, kuidas õnnestubdevil
23.09.2022 21:28
0
endalegi pakub huvi,aga laiskus suur pole ette võtnudlaugh
03.10.2022 13:15
0
Kalaga kogemus puudub aga liha olen teinud Helduri moodi:
https://toidutare.ohtuleht.ee/951014/helduri-ulukilihakonserv
Kuna ulukitega on tuuga olen purkidesse ladunud 10kg seaabaliha. Purgid keermega. Pärast välja võtmist olen purgid nõksu võrra veel kinni keeranud. Samas purki vett pole läinud ja rasva pole ka välja keenud.
Lühidalt, liha purki, purgid autoklaavi, vesi sisse, autokllaav kinni, 1at survet sisse, tuli alla, kui temperatuur on 113 kraadi siis tuli alt ära ja järgmisel hommikul surve maha ja purgid välja ja siis veel kaantele kontrollnõks peale.
Iseenesest lihtne.
Edu!
 
04.10.2022 20:08
0
Mul 30L autoklaav ja õpin alles tundma. Alguses tegin nagu passis kirjas, et vett nii palju et purgid min 2cm veega kaetud. Siis hakkasin tegema et vesi vaid põhjas auru jaoks ja toimib perfektselt kuumeneb jaheneb 3 korda kiiremini kui täispaagiga. Mai saa aru miks sellest juhendis kohe juttu polnud aga see selleks. Potipõhja tassitäis vett, panen klaavi keeratavaid purke täis, lasen 1.5 atsi sisse, aurutan kuni 4 atsini ja siis välja. Küttekolle on gaas
29.01.2023 15:50
1
Tõstatan taas vana teema. "Kala autoklavis". Kas kellelgi on kogemust ise kodus spottide tegemisega just autoklaavis ja konservikarbiga. Vene keelsed saidid räägivad 115C ja 15minutit. Kas on ka reaalne, et kilu luud on siis pehmed või peaks pikemalt hoidma klaavis. Temperaatuuri esmalt ei tõstaks. 
29.01.2023 18:29
0
Olen hoidnud 20 min kiirkeetjas nii purke kui karpe.
29.01.2023 18:59
1
Pole nüüd teab mis spetsjalist aga eelmime kevad sai suitsuräimed salvesti 0.5l klaaspurkidesse laotud ja kuum õli peale valatud. Ei mingit eraldi klaavi ja justkui ei juhtunud nendega midagi halba. Soolasuse üle sai vaid nuriseda,oleks tahtnud rohkem
04.02.2023 10:04
2
Sai siis tehtud nn "spotid õlis".  Otsisin ise pikalt infot selle kohta ja võtsin riski mis vääris seda kulutatud aega erinevate neti lehtede ja NKL raamatutes sobrades. Alustasin esmalt 4kg kiluga. KIlud said löödud soola umbes 45minutiks. Soolasin tiba rohkem esmalt kuna eeldasin, et karbis õli võtab soolasust maha, nii ka läks. Suitsuahjus lasin tiba kuivada ja siis 1h sellise 70  kraadi ringis. Kalad riputasin silmast bambusvarrastele. VAHED kaladele kindlasti vahele. See oli minu kogu protsessi suurim viga. Seejärel lasin kaladel jahtuda umbes 1.5h. Pead ja sabad ära ning toppida tihedalt karpi. Kasutasinise 325g karpe, aga järgmine kord kindlasti kas 250gr või 180gr karpi. Osadele karpidele valasin peale rapsiõli ja osadele oliiviõli. Ämm jauras, et päevalille õliga tehakse sprotte, ega ma saa ju ämmale alla vanduda. tegin rapsi ja oliiviga
. Kaanetatud karbid autoklaavi vesi üle karpide ja algrõhk 1atm.  Lasin temperatuuri 115C ja tuli klaavi alt ära ning jahtusid hommikuni. Hetkel kirjutan siin teile ja kõrval taldrikul maitsev spotisai.
.  
04.02.2023 17:28
0
Vägev. Ise pole siiani viitsinud aga huvi on. Eks üks kord võtan asja käsile!
04.02.2023 19:46
1
Mul plaan et kilude asemel vimba kasutada. Soomuseta vimma rümpadele kergelt suitsu ja siis õli sisse karpi ja klaavi. Klaavis peaks vimma kont ilusti pehmeks minema.
04.02.2023 20:07
0
See mõte polegi nii paha. Nendest mõtlesid? https://www.upload.ee/image/14901151/IMG-20230204-WA0074.jpg
04.02.2023 20:19
0
Soomus võta survepesuriga maha. Viska kala plangule,nael sabast läbi ja tulista kaugelt üle
04.02.2023 20:20
1
Jah need pildil on küll vimmad, üks särg ka. Üks kalur kunagi õpetas et lesta nii karpi panid, kergelt suitsu et aind maitse juurde jääks, kirvega lestad tükkideks ja õliga karpi. Klaavis oli isegi see lesta jäme rinna kont pehmeks läinud. Ise mõned korrad vimma ja haugi fileed tomatipasta ja õli seguga karpi teinud. Süüa kõlbas aga ei miskit erilist, haug tiba kuiv jäi ja vimma filee liiga pehme, ju kuuma liiga palju sai. Nahaga kalatükid ilmselt hoopis paremad jääks, kui nahata filee.
 
04.02.2023 20:22
0
Suursadama mehed rääkisid et sellest tomatipastast mis konservideks vaja läks,aeti igavesti kanget kõri mõru
Palun oota