Kunagi sai ka roosärge kuivatatud ja pärast ära visatud.
Mudamaitse oli juures (Mullutu laht). Kuna nad olid 300-400g, siis
tuli nad lõhki lõigata ja tänu sellele said nad veel liiga soolased ka.
Soolaga koonerdada jällegi ei saanud, sest aastaaeg oli selline,
et kärbes juba väljas.
Tänavu kuivatasin terve hunniku suuremat nurgu. Maitse on täitsa hea, mulle meeldib rohkem kui särg. Suuremate isendite seljafilee on kena rasvane. Säilitamiseks kasutan seekord vaakumpakendajat- anaeroobses keskkonnas võiks see kraam säilida küll.
no mina olen viimased 10 aastat särjel lasknud ca kuu rippuda,kärbest kevadel nagunii pole.siis kuival ja soojal päeval maha,40 l alumiinium piimanõusse ja kestab kuni järgmise kevadeni
Mina puhastan kala küljest liha ära peale kuivamist ja siis kotiga sügavkülma. Nats mõllu algul on aga hiljem väga hea ja mugav alati võtta kui isu tuleb. Üldiselt parim maitse on särjel ja viidikal (kui neid 20cm saab)
Kas on veel mõni hää nipp, mul üle poole aasta ei kipu säilima?
Aurustub, sulab või ma ei tea, mis või kuhu kaob, aga pääle poole aasta tärminit ei leia majapidamisest ühtegi kuivatet kala.
Siit järeldub,et pyyad liiga väheja väikseid.Olen märgand et alati võib 100 kilo rohkem olla,ära visata võib alati.Seda särjepuru tuleb ju igas asendis,kui koht olemas.Mu õiged särjekohad jube kaugel,seal tõstan kahvaga või lasen 80mmm võrgu...nendele.Alla 300gr särg pole kala,see läheb rebastele.Ja kui ikka priske särg,siis on mida närida ja kogused kestavad kauem,Peenikesel kalal lased alumise osa prygisse,paar riba seljaliha hambaauku ja järgmine...
Mis rõksu puutub,siis pole siiamaani yhtegi koju toonud.Olgu või kilosed.Nii nälgas ma ka pole.Paras nuhtlus jigi pyygil,siis loobid oma mitusada neid päeva jooksul tagasi..igate pidi konksu otsas.
Ei vaidle vastu.Kesksoome jõekad on väiksemad kui eestis,aga praetult kõlbavad kyll.Isegi kassid ja koer söövad,ju siis on maitsev.Olen ka kuivatand,päris head.Nende säilimiseks inffi vaja pole,pandi hooga nahka.