Et soomused silma ei lendaks ja näpud katki ei läheks? Milliseid nippe kasutate, kas survepesur või leeklamp ajavad asja ära ja kas euronormid lubavad neid kasutada.
Kas keegi veel tänapäeval oleks võimeline teemasse ka postitama? Sobilikku, ma mõtlen. Kui on küsitud haugi koorimise kohta, ei sobi mingist fileerimisest ja kohakalast üldsegi kõnelda.
A ise olen koorinud noaga, nagu õuna. Väga lihtne.
Praadides ei taha nahata pannil koos püsida......
kui rannarahvas akkas öllepudelist söömu tegema, siis kohe mitte ei tahetud miskit raisku lasta! Kork!!! Alati üle ja uvitava olemisega, karune, tugev
vöeti jupp puud, aeti pinnud minema, korgid löödi tagurpidi meelepärasesse ritta ja volaaa......."kraabits"
see kut möni soomus havi seljalt silma lendas, pidi edespidi hääd önne tähendama!
Ei saa siit targemaks midagi. Eks ma siis kraabi neid riiviga ja lutsu-ugorit panen koos soomusega. Mis teha, kui kadedus on nii suur ja keegi ei raatsi nippe avaldada!
Pole ma kunagi proovinud ugoril soomust maha ajada. Soolikas ja veri välja, lima maha ja potti või pannile. Tihti ka suitsuahju peale natukest soolas hoidmist. Ja siiani elus ja terve.
Noid ruutusid ma tean. Haue jaoks on vahed veidi väiksed ja ahvena-koha jaoks kandid nüridad. Samas on hää terav nõukaaegne juudiplekist kuhu tagant augud sesse taotud.
K6ige patem on havile r6ngassärk. M6tlete havi soomustest vabadtamist, siis teadmiseks nüüdselajal on moes havi koorimine nagu kooritakse naist paljaks. R6ngassärgiga havi kootimiseks on drelli otsa käiv vidin.