prae ahven munaga ja pane purki peale vala 22dika suhkru lahja soolvesi sisse pane veel porgandit ja loorberi ja no oma maitse j2rgi k6ike pudi padi vala see purki ja maitse umbes n2dala p2rast
Tegin viimasest 3kg ahvenasaagist keedumarinaadi purkidesse nagu lutsu puhulgi, keetsin kalad soolases vees ära, nokkisin liha luudelt ja keetsin luid ja ülejääke veel pool tundi et marinaad hästi kallerduks, sinna panin juba maitseained ka sisse. Seejärel marinaad läbi sõela, suhkur ja äädikas juurde ning kalatükkidega purki. Kallerdus väga ilusti ja maitse ka hea. Kuna marinaadi jäi peaaegu liitri jagu üle, siis panin portsu ahvenat sulama ja täna panen sama marinaadi praetud ahvenafileele.
On jah, suiculiinu, hea. Luts on ka hea muidugi. Ja no isegi särjest olen saanud täiesti hammustatavat asja, mingi tomatipastaga läga, kõik hullult pehmeks hautatud, ühtegi luud tunda polnud, väga hea saia/leivakate.
Vesi,äädikas,loorber,pipar,porgand,sibul ja seened.Keedad nats,kaan kinni ja keldrisseSiis kalakola kaasa ja pärnu lahele.Saadud ahvunnid suicu..Kodus purk seeni lahti,suicuahvunni ja pits viina...
kui nats juba keedab , siis kaanid peale ja keldrisse..aga olen marineerinud ka valge veini kastmes jõeforelli..krt nii hea tuli ,et paha hakkas...homme lähengi jõekaid tapma..oda ja suuskadega.
seened ka head ..kuke ja kärbse omad eriti..marineerimine on ka töö juures teemaks tulnud kui midagi varjata on ,ka naine on mind mitmeid kordi marineerinud , ämmast rääkimata..(Kuum marinaad).