2it2hh seenekas t2na panen fooliumi ja homme l2hen grillima suitsuahju hakkan ehitama ilmselt n2dalavahetusel. eks paistab mis siin v2lja tuleb. kala sain veest t2psemalt j6est ja renxx ma pyyan prantsusmaal. l2hen t2na6htu j2lle eil viis mingi elukas kaldalt ridva minema oli niisama orgile toetatud ja 0.3 tamiil 7.5 kg. konks oli ka kyllalt suur arvan et v2ike kala oli otsas ja siis tuli haug
Enam-vähem suitsutatud kala moodi asja võib saada kui võtta tavaline ufonaudi grill ja hõõguvate süte peale panna lepaoksi või laaste. Ja siis kala restiga kõige peale. Aga suht kerge on kala ära kõrvetada niimoodi. Ise olen niiviisi lesta teinud, päris söödav oli. Angerjas muidugi läheb vist grilli peal kergesti lõhki kui kuumuse üles lased.
Oled sisikonna välja võtnud, ära unusta neerusid eemaldamast. Selleks pead avatud kõhuõõnt saba poole veel kolm- neli sentimeetrit pikemalt lahti lõikama, siis tulevad mustjas moodustis, mis tuleb tingimata eemaldada, muidu jääb viha(anger) sisse.
Kasutan piisami kirjeldatud meetodit linaskite valmistamisel. Lepalaastud asetan sütele otsast avatud fooliuminutsaku sees. Siis laastud küll tossavad kuid ei põle. Angerjas tasub panna grillimisalusele. Linaski lõikan seljast lõhki, keeran lahti ja asetan nahaga poole allapoole.
ahaa ah et neerud ka 2ra t2nan aga mul siin selline jama et leppa pole mitte yltse isegi ahjusi k6etakse TAMMEPUUDEGA. no on veel 6unapuud ja hybriidhaaba ja kastaneid ah ikka grillile
Olen kuulnud et õunapuuga pidi saama ka kala suitsutada aga noh siis pole ju seda lepa maitset. Ja muidugi kui õunapuu grilli peal põlema läheb siis on kuumus selline et tõenäoliselt kõrbeb kala ära.
Kas kusagil leidub veel infi selle angerja kohta :o ? Ale vist on rootsi keeles angerjas, mitte see ta nimi polnud ? BBC'st sain teada, et vanasti oli komme angerjaid kaevu visata, et ta seal igasugu satikad jne ära sööks ja kaevu puhtana hoiaks.
Toiduretseptide rubriik-Mida teha angerjast ja siis topitakse siia link,kuidas miskist solgitorust eemaldatakse miskit...kummaline arusaam asjast,mõnel...
Benno, teema nimi oli ennem "Angerjas" ja asus kuskil lähme kalale rubriigis. Uue lehe raames sai pealkiri muudetud vastavalt teema sisule ja õigesse rubriiki tõstetud.
pidi hea surnd söödana olema .
maitselt minu jaoks prügikala. teinud ise 2 korda (klassikaline loorber sibul pipar sool). söönud "prohvide" tehtud purgist, ostnud võrtsu kalaprohvi suitsuangerjat.
ei ole otseselt halb aga vägavägaväga ülehinnatud kala..