Otsi

haugi kuivatamine

12.06.2009 07:37
oskab keegi nõu anda,haugi kuivatamisex kui palju soola kui suure vee koguse kohta,kaua soolvees hoida ja kus olex kõige parem kuivatada et porikad sisse ei poex. ETTETÄNADES
12.06.2009 08:42
0
olen siin vahest ka haugi kevadeti kuivatanud,kui on teist palju kätte sattunud.mina olen näiteks nii teinud,et olen haugi lihtsalt soola pannud nii nädalaks ja vahest ka kauemaks,ja siis olen leotanud tagasi ni kaks kuni mkolm päeva.ja siis kuivama.se soolvesi tekib ise tal seal paari päevaga.soola panen ikke nii et kalad ikke üleni valged,ühesõnaga tagasi ei hoia.ja tegemist peab ikke olema korraliku jämeda soolaga.selline on minu variant.aga on ka kindalsti teisi variante.
12.06.2009 08:48
0
Nädalaks? Seda natuke palju ei ole? Olenevalt muidugi haugi suurusest olen lasknud tal soolas olla 24-48 h, siis üleliigse soola maha pest ja kuivama pand. Ainult 1 kord tulid ussid sisse, kuid siis hoidsin liiga suurt haugi liiga vähe soolas. Eks see on tunde küsimus. Olen pand soolakihi alla, kõhuõõnde peotäis soola ka kiht soola peale.
20.08.2009 17:42
0
See teema pakub mulle huvi.üsna raske on täpset kogust öelda aga jäme sool,4-5 päeva.mina olen kasutanud nö. kuivsoolamist,sest soolvesi tekib ise.enne kuivamapanekut korra veest läbi.Mulle meeldib kui kalal jääb nö. oma maitset ka ikka tunda aga see eeldab üsna täpset soolamist.Vastasel korral võid saada kirbelt ülesoolatud või siis teine äärmus ,et jääb toores kuhu kärbsed ligi tikuvad.Kuivatamine eranditult peene võrguga kaitstuna.
Olen teinud ka nönda ,et 2-3 päeva järel olen kalad pesnud ja uuesti soolanud ,sest esimene soolvesi on ikka mingil määral nö. hägune kraam.ja veel üks nõks kalad seljalt lahti lõigata ja selgroog välja,pea maha ,kuivama lägeb põhimõtteliselt kaks fileed mis omavahel koos.See aasta proovin ka talveks hoida ja selleks panen parajad tükeltatud ribad purki,nagu hoidiseid kaanetatakse.Ja veel üks nõks,ja kõige kindlam,kui oled juba kalad kuivama pannud ,siis paari päeva möödudes mina olen killukese kala maitsnud,kui on paras ,siis on ok, kui tundub vähe soola siis võib paariks päevaks veel parajalt kangesse soolvette panna.Sest sellist head kraami ei või ju raisku lasta.NB poes muide on kuivatatud havi kilo u.800.- kg.
Minul ja paljudel tuttavatel on kuivatatud havi parim õllekõrvane !
20.08.2013 19:43
0
Kui kange see soolvesi on ka milles te 48 tundi hoiate haugifileed?
Palun oota