See teema pakub mulle huvi.üsna raske on täpset kogust öelda aga jäme sool,4-5 päeva.mina olen kasutanud nö. kuivsoolamist,sest soolvesi tekib ise.enne kuivamapanekut korra veest läbi.Mulle meeldib kui kalal jääb nö. oma maitset ka ikka tunda aga see eeldab üsna täpset soolamist.Vastasel korral võid saada kirbelt ülesoolatud või siis teine äärmus ,et jääb toores kuhu kärbsed ligi tikuvad.Kuivatamine eranditult peene võrguga kaitstuna.
Olen teinud ka nönda ,et 2-3 päeva järel olen kalad pesnud ja uuesti soolanud ,sest esimene soolvesi on ikka mingil määral nö. hägune kraam.ja veel üks nõks kalad seljalt lahti lõigata ja selgroog välja,pea maha ,kuivama lägeb põhimõtteliselt kaks fileed mis omavahel koos.See aasta proovin ka talveks hoida ja selleks panen parajad tükeltatud ribad purki,nagu hoidiseid kaanetatakse.Ja veel üks nõks,ja kõige kindlam,kui oled juba kalad kuivama pannud ,siis paari päeva möödudes mina olen killukese kala maitsnud,kui on paras ,siis on ok, kui tundub vähe soola siis võib paariks päevaks veel parajalt kangesse soolvette panna.Sest sellist head kraami ei või ju raisku lasta.NB poes muide on kuivatatud havi kilo u.800.- kg.
Minul ja paljudel tuttavatel on kuivatatud havi parim õllekõrvane !