Otsi

Kala suitsutamine

1
2
3
4
27.04.2017 18:56
0
Läbi häda peaks saama, kui temperatuuri suudad madala(kala puhul ca 85-90C töötab mul hästi) hoida.

Mul vanal elektri suitsuahjul käis punase hööguva(peaks söega sarnane temperatuur olema) spiraali peale
roostevaba nõu kus pidi nii käituma:
Pane väike metall(roostevaba) kauss otse sütele.
Kasuta suurema fraktsiooniga laastu, mitte saepuru.
Niisuta laaste vähemalt 1 tund, siis pigista käega liigne vesi ära.

Nüüd muidugi moodsa(Borniak UW-150) tehnikaga ikka lust ja lillepidu see suitsetamine, ei taha enam vanade ahjude(puu, elekter ilma suitsu generaatorita) peale mõeldagi:
http://www.grilliguru.ee/borniak-ja-broil-king-suitsuahjud

Eks proovi ja anna teistele teada kuida välja tuleb ...
 
27.04.2017 18:58
1
Muidugi kala nühi hästi kuivaks paberiga ennem suitsutamist, see oluline, muidu tuleb kehva välja nägemisega keedu kala.
27.04.2017 19:39
1
UFO- s saab suitsetada kui paremat ahju pole . Olen seda kümneid kordi teinud. Märg kindlasti ei sobi. Laast ka mitte . Märg keedab ja teeb kala kibedaks. Keegi juba enne mainis et kalad hästi kuivaks ja ära väga täis lao. Temperatuuri reguleerid alt ja pealt õhuavadega. Lase söed pölema ja lao kalad restile. Võta paar lepa halgu ja  löö kirvega pilbasteks(umbes sellised nagu vanasti lauda katusele pandi).Kata pilbastega söed ära nii et ei jääks auke sisse. Mida paremini katad sed vähem saavad kalad otsest kuuma ja ei hakka kõrbema. Kalad ja kaan peale ning 20 nim pärast on valmis.
02.05.2017 02:30
2
Annan ära tutikad - valged tellised u.70 tk. Saad suitsuahju laduda vms ! Vaja eest ära saada.
Tallinn, Pirita.
kontaktid infos ..
04.05.2017 02:45
0
ilmselt olen soovitustega hiljaks jäänud ....aga mina ostan õunapuu....veel parem pöögi puru...soomlased õpetasid  
04.05.2017 02:48
0
muidugi on olemas põhimõtteliselt 2 erinevat lähenemist kas külm või kuum suits......mul mõlemad riistad olemas
04.05.2017 02:49
0
külm  e. alla 34 c on delikadess
1
2
3
4
Palun oota