hõrk koha hiina moodi.
(vaadatud 5501 korda)
--------------------------------------------------------------------------------
Mine lehele: 1 (seaded)
--------------------------------------------------------------------------------
seespidine 06. aprill 2004 13:50:07
selle ülipikantse roa valmistamiseks on vaja kindlasti värsket koha! kala fileerida, eemaldada ka küljeluud! maitsestamiseks võib kasutada eestimaa looduses leiduvaid ürte - raudrohi, pune ja kindlasti ülase juurt. filee katta mainitud rohtudega ja keerata kobrulehe sisse. seejärel otsida liivast pinnast ja kaevata ca 80-100cm auk, kuhu põhja asetada kala. kalale tuleks raskuseks peale panna vähemalt 5 kilone paekivi (häda korral käib raudkivi ka, kuid mitte mingil juhul panna tellist) ja ajada auk kinni.
nüüd järgneb kõige raskem aeg - ootamine. et antud roog hea välja tuleks on vajalik vähemalt 6 nädalane ootamine, misjärel võib piduroa välja kaevata. eelistatavalt nautida pikantset koha värskes õhus, juurde võib serveerida külma piiritust ja söetablette.
head isu!
allikas
http://www.kalale.ee/sisu/NCwxOTExOSwyMywwLDAs/