Otsi

vinnutatud kala säilitamine

23.04.2013 16:25
paluks häid ideid, kuidas kuivatatud kala säilitada.

Saab iga aasta särge ja kokre voblaks tehtud, kuid alati enamus neist roiskub enne jaanipäeva.

Isegi kui mehiselt soola panna, siis küll vaglad külge ei hakka, kuid mingid mustavärvi sitikad hakkavad tegutsema.
Mõne ajaga on kala siis sitikaid ja nende elutegevuse tagajärgi täis.

Kilekotti ei saa vist päris panna, et keegi ligi ei pääseks. Läheb teistmoodi roiskuma.

On kellelgi mõni mõte peale sügavkülma?
srs
image
23.04.2013 16:30
0
Kõhud tõmba ära ja topi kolmeliitrisesse purki. Kaas peale ja keldrisse.
Võid jõulude ajal ka rahulikult võtta, sama seisukord, mis kevadel purki sulgedes.
23.04.2013 16:31
0
Väikse vihjena kommenteeriks,et vobla on siiski omaette kalaliik!Mitte mingi kuivatatud asi!
23.04.2013 16:43
0
Kuivatet kala purki pannes lisa natuken õlije.
On pehmem, mahlasem ja magusam....
Kuivend siigal seda muret polegid. Ta oo ise õlijne.
23.04.2013 16:54
0
Tegin endale sääsevõrgust kasti ja pole ykski kala hapuks läind,
saab paraja soolasusega kalu teha.
23.04.2013 17:01
0
Kas herr Talisman on kunagi kuivatatud siiga süünud?
23.04.2013 19:03
0
tarmosa paneb miski pildi kah sellest omaette kalaliigist nimega vobla ?
23.04.2013 19:17
0
kaspia meres on täitsa selline kalaliik olemas....
23.04.2013 19:18
0
http://eda-recepty.com/cooking/4726-vobla-vyalenaya
Вобла
вяленая
Otsige ka : Хранение вяленой рыбы
http://www.znaytovar.ru/new2832.html
23.04.2013 19:58
0
Vaakumkottidesse võib toppida niipalju kui mahub,kala peab vaid vastavalt enne kuivanud olema,sama kehtib ka igasuguste purkide ja õhukindlalt suletavate ämbritega.Ajaga tulevad kogemused ja igaüks peab kuivaastme ise ära tunnetama,otsest soovitust sellisel säilitusel ei ole.Kui ikka korralikult kogu sats kuivanud pole,on kogu anumatäis p...ses!
23.04.2013 21:24
0
To puhvel0. Enne kui plõksima hakkad, uuri ikka seda ka, mis kalad ja kus elavad. Kaspia ja Alam-Volga sellise kala nagu VOBLA elupaik. Eestlased selle vobla enda jaoks kohandanud kuivatatud(vinnutatud) kala nimatuseks, kuna Venes seda kala põhiliselt vinnutatakse.
23.04.2013 21:25
0
Nimetuseks.
23.04.2013 21:26
0
Mulle meeldib kuivatet kala enda sees koos õllemärjukesega säilitada
...teatud aja
23.04.2013 21:31
0
Indrekt on härjal sarvist kinni saanud.
23.04.2013 21:59
0
to cardinal, kes kurat PLÕKSIS ?
ja Eestlaste mugandamine tuleb jeestlaste kopeerimisest....siin ei tea nii mõnigi, mis on sääsevastne, kärbsevastne, kirptirk jne.
no ja see vobla on järelt üks jamps särje sugulane, kui põhiliselt vinnutatakse
23.04.2013 22:12
0
Kui purgitäis mädanema läheb, võib a1962le 5 EURiga pähe tõmmata. See söödab snäkile sisse ja teeb vidijo.
23.04.2013 22:12
0
mina enda voblad linasest riidest kotti panin aga jaanipäevani küll nad ei säilinud, ennem said otsa!!
24.04.2013 21:26
0
ma just yleeile soolasin latikad sisse 60 kg. kunagi varem olen proovinud kuivatada ka kolmekiloseid aga ei tulnud head. seekord kuni 2 kilosed kalad. ma lihtsalt kuuri alla rippuma
24.04.2013 21:43
0
suured janar suured... 1,5 kilo oleks maks... aga suuremad pane silksoola...
11.05.2013 21:42
0
pole kl proff aga arvan ,et hästi kuiva ilmaga kalad pappkarpi ja pärast kaanetad klaaspurki - säilitan nii kuiv. viidikat.
11.05.2013 22:34
0
Kui kala valmis, siis topi 3 l purki ja pane kindel kaas peale. kindlasti kuiva ilmaga.
http://www.kalale.ee/sisu/NywxMTAzMzEzLDMsbmFnZWwsMQ/
12.05.2013 14:52
0
purki panemisel 1 nipp juures... enne kaanetamist 3-5 tilka piiritust 3L purgi kohta, see tapab hapniku ära ja kala ei lähe roiskuma
12.05.2013 20:47
0
tänud arx .aga kuidas vaakumiga oleks.
12.05.2013 20:48
0
paar küüslauguküünt ka ,et nõiad kallale ei läheks.
Palun oota