paluks häid ideid, kuidas kuivatatud kala säilitada.
Saab iga aasta särge ja kokre voblaks tehtud, kuid alati enamus neist roiskub enne jaanipäeva.
Isegi kui mehiselt soola panna, siis küll vaglad külge ei hakka, kuid mingid mustavärvi sitikad hakkavad tegutsema.
Mõne ajaga on kala siis sitikaid ja nende elutegevuse tagajärgi täis.
Kilekotti ei saa vist päris panna, et keegi ligi ei pääseks. Läheb teistmoodi roiskuma.
Kõhud tõmba ära ja topi kolmeliitrisesse purki. Kaas peale ja keldrisse.
Võid jõulude ajal ka rahulikult võtta, sama seisukord, mis kevadel purki sulgedes.
Vaakumkottidesse võib toppida niipalju kui mahub,kala peab vaid vastavalt enne kuivanud olema,sama kehtib ka igasuguste purkide ja õhukindlalt suletavate ämbritega.Ajaga tulevad kogemused ja igaüks peab kuivaastme ise ära tunnetama,otsest soovitust sellisel säilitusel ei ole.Kui ikka korralikult kogu sats kuivanud pole,on kogu anumatäis p...ses!
To puhvel0. Enne kui plõksima hakkad, uuri ikka seda ka, mis kalad ja kus elavad. Kaspia ja Alam-Volga sellise kala nagu VOBLA elupaik. Eestlased selle vobla enda jaoks kohandanud kuivatatud(vinnutatud) kala nimatuseks, kuna Venes seda kala põhiliselt vinnutatakse.
to cardinal, kes kurat PLÕKSIS ?
ja Eestlaste mugandamine tuleb jeestlaste kopeerimisest....siin ei tea nii mõnigi, mis on sääsevastne, kärbsevastne, kirptirk jne.
no ja see vobla on järelt üks jamps särje sugulane, kui põhiliselt vinnutatakse
ma just yleeile soolasin latikad sisse 60 kg. kunagi varem olen proovinud kuivatada ka kolmekiloseid aga ei tulnud head. seekord kuni 2 kilosed kalad. ma lihtsalt kuuri alla rippuma