Otsi

Õunasiidri valmistamine

20.09.2014 09:41
Kas kellelgi on kogemusi õunasiidri valmistamisega õlleankrus!?
20.09.2014 14:48
1
Valan värske mahla lihtsalt sisse, mitte päris täis. Käärib, ajab rõhu üles, hakkad vaikselt manustama. Magusam mahl saab kiiresti ja ise valmis, hapumale veidi suhkrut lisada. Kui see jutt nüüd siidri nime alla ikka käib.
20.09.2014 17:52
0
Kunagi sai kahte ankrusse tehtud, ühte läks naturaalne õunamahl ja teisele mahlaportsule sai peoga arooniaid ka õunapurustajasse visatud, sai kena punane mahl ja ka siider sai samat värvi. Tõsi, me kutsusime seda rüübet küll õunašampuseks. Praegugi veel kodus 15+ aastat tagasi valmistatud siidrit pool ankrutäit. On nii hääks läinud, et ei raatsi enam isegi juua, teistele pakkumisest rääkimata

Aga valmistatud sai jah nagu inariv kirjeldas, ei midagi üleliia keerulist.
20.09.2014 20:22
0
Aga katseta, lisa kultuurpärmi metsikule lisaks, ehk saab kultuursema rüüpe.
20.09.2014 20:49
2
Pärast lased masinast läbi,saad kalvadossi.
21.09.2014 16:59
2
Teemasse: mul üks tuttav vana teeb nii, et pane mahla ankrusse aga kaant peale kohe ei pane. Suhkur läheb siis sisse, kui mahl kergelt käärima on hakanud ja alles siis kaan peale.
21.09.2014 18:05
4
Lihtne, iga paari aasta tagant teen, see aasta jätan vahele oma tervise ja pereelu huvides

Tehnoloogia siis järgmine (vanaisalt päritud):
60 l õlleankrusse 45 l toorest mahla + 4,5 kg suhkrut. Korki ei pane, sobib kas sõrmeotsa tehtud auguga kummikinnas või veinimulksutoru, peaasi et õhku juurde ei saa ja näed millal ära on käärind. Korteris läheb täpselt kuu aega kuni maha on käinud, siis 1 kg suhkrut juurde, kork kõvasti peale, paar päeva toas, kuni manomeeter vunki hakkab näitama ja siis rõdule. Nüüd kõige tähtsam - vähemalt kuu aega ei tohi sinnapoole vaadatagi... Miski novembri lõpus võiks maitsma hakata - ideaalne asi siis kui kõigepealt lased pooleliitrise klaasi valget vahtu täis ja pärast mitmeninutilist kihisemist jääb klaasipõhja jääkuubikute peale u 6 cm märjukest! Vanaisa ütles alati et kõige parem saab kui käib jõuludeni, aga ta pole saand kunagi nii head proovida, alati on enne otsa saand
21.09.2014 19:25
2
Vot see tirgutise pärandus paistab õige uvitav olema...

Mul kulderneti mahla juba sada liitrit tehtud.
Kui uue laari teen, siis vaatan, kas teen siiderit või veini.
21.09.2014 20:32
3
hulk häid valmistamisõpetusi ärakustutatud! Siuke ongi siis demokraatia?
21.09.2014 21:17
2
Kuidagi kuiv jutt siia jäänud jah.
21.09.2014 21:20
0
Saku ja Alesoki mehed meil siin moded wää? kardavad konkurentsi, et "retsepte" kustutavad?
21.09.2014 21:28
1
Alekokki mees kustutati päris ära, nii et neid ei saa süüdistada.
21.09.2014 22:04
3
millex seokest lahjat lurtsu teha.
käärimaakanud löga tuleb ike läbi torude ajada, saab energeetilise toorme
Palun oota