Tervist kalakokad. Oma lühikese elu jooksul olen kala mitmel moel valmistanud. Mõned aastad tagasi , kui sai suuremaid hauge pisut rohkem püütud, tutvustati mind sellise sakummiga nagu haugi maks, praetult. Ahvena ja haugi marja olen samuti praadinud ja peadest uhaad teinud jne. Olen proovinud ka suitsu ahvena pea tühjaks lutsutada ajudest. Aga kas keegi on miskit muud ka käiku lasknud, olen kuulnud et praetakse niiska ja ujupõit...ise pole julgenud veel proovida
Kuivatatud särje mari grillist läbi lastud on päris hea. Lihtsalt kuivatatult minu arvates ei kõlba kuigi osad söövad. Ja lapsepõlvest meenub onu tehtud kalasupp, kus sees olid muuhulgas ka kala ujupõied.
Ma tahaks ka alandlikult ühte lugu jutustada, kulinaaria vallast. Kellel läheb süda ruttu pahaks palun mitte edasi lugeda.
Võtsid mehed viina ja lutsisid heeringapead sakummiks. Üks mees kes rögises, võib-olla oli ta tiisiker lutsis ka ja köhatas, paras klimp lendas heeringa peale suhu. Järgmine mees imes ka, kõva klõmaka peale ja ütles rahulolevalt, lõpuks sain üdi kätte.
Keedetud latika mari,keeta nagu uhaad ja ujupõied panen ka sisse.
Kuumalt sööd nagu uhaad ,külmalt salatiks,muna ,sibul,natuke haput koort ja majonees.